reka123 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam, z tego co się zorientowałem jestem pierwszym który ma taki problem. Mianowicie chciałem rozkręcić tylne V-ki w celu gruntownego czyszczenia i przesmarowania i tu pojawia się problem. Przy odkręcaniu puścił piwot a nie śruba imbusowa która mocuje całość do piwotu:/ Jakieś pomysły jak mogę odkręcić tą śrubę tak by nie wykręcić ponownie piwotu? Wielkie dzięki z góry.
Veldrinn Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 wykręć całość. Złap piwot przez szmatę kombinerkami albo w imadło i wykręć. Przy wkręcaniu gwint piwota posmaruj klejem do śrub, a gwint śruby do hamulca smarem. Unikniesz takiej sytuacji na przyszłość
reka123 Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Napisano 27 Kwietnia 2009 właśnie się boję żeby nie uszkodzić gwintu piwota
kello Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 To nie chwytaj za gwint a za czesc, ktora sluzy w piwocie do chwytania w celu wykrecenia. Tzn wykrec calosc a pozniej rozloz na piwot i na srubke
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.