XGrzesX Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Chciałbym zmienić w swoim rowerze opony. Zastanawiam się nad oponami Continental Traffic 26x1.9. Czy macie jakieś opinie o nich ? Przeznaczenie opon to drogi asfaltowe 80% i leśne 20%. Moja waga to 105 kg.
tomo72 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 witam jeździłem pół ubiegłego sezonu na tych oponach; świetnie spisują się na twardej nawierzchni - na asfalcie są boskie: lecą wtedy bezoporowo. teraz minusy - dosyć ciężkie, po wjechaniu na piasek - niższa przyczepność od opon o bardziej terenowych zastosowaniach. będzie pan zadowolony- pozdr
XGrzesX Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Napisano 28 Kwietnia 2009 witamjeździłem pół ubiegłego sezonu na tych oponach; świetnie spisują się na twardej nawierzchni - na asfalcie są boskie: lecą wtedy bezoporowo. teraz minusy - dosyć ciężkie, po wjechaniu na piasek - niższa przyczepność od opon o bardziej terenowych zastosowaniach. będzie pan zadowolony- pozdr A może lepiej kupić o szerokości 2.1 ? Jeszcze mam jedno pytanie. Na których oponach będzie się lepiej jeździło po asfalcie na TRAFFIC czy DOUBLE FIGHTER II ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.