Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] do XC do 2000 zł

Darren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zdecydowałem się na zakup nowego amortyzatora do Xc. Zależy mi na tym aby niewiele ważył i był bezproblemowy. Na zakup mogę przeznaczyc około 2000 zł. Dziękuje za ewentualną pomoc.:)Ważę 68 kg

Pozdrawiam

Napisano

Pod V-ki czy pod tarcze? Wielkiego wyboru w tym zakresie cenowym nie ma - Reba, SID, R7, Fox RLC... Jeśli pod V-ki to szukaj SID WC z 2007 roku ^_^

Napisano

Chyba ze sztywną osią... Waga Reby waha się w granicach 1600 gram, a nawet mniej - zależy czy z manetką na kierownicy, na goleni, jaka długość rury sterowej.

Napisano

Pytanie Reba Race 1400 zł /1600 g vs Magura Durin Race 2000 zł/1450 g ?Zależy mi na też na tym aby amortyzator mógł uciągnac dosyc duża tarczę (190 mm)

Napisano
Pytanie Reba Race 1400 zł /1600 g vs Magura Durin Race 2000 zł/1450 g ?Zależy mi na też na tym aby amortyzator mógł uciągnac dosyc duża tarczę (190 mm)

A można wiedziec na cholerę ci taka duza tarcza?

Ważysz raczej niedużo, szukasz amorka za dużą kasę do XC i do tego ci zalezy na jego wadze. Tarcza 160 w zupełności wystarczy i nie będzie tak widelca obciążac.

Sam obstawiałbym Foxa mim o wszystko.

Posiadam Rebę, ale przy tej kasie i twojej wadze można spokojnie lzejszy amorek zamontowac.

Gość R3surrection
Napisano

mam na sprzedaż tanio foxa gg 6027836

Napisano

a może manitou minute mrd absolute? moja 130tka waży 1480 gram - 100ka jeszcze mniej. a myślę że niejedna reba czy fox może mu pozazdrościć wszystkiego co czyni amor rewelacyjnym: wagi, sztywności i wg mnie fenomenalnej pracy.

Napisano

co do foxa

rlc lub rl 100/80

rlc ma troche wiecej ustawien (tlumienie powolnej kompresji, lockout z regulacja blow off)

rl troche ciezszy + manetka

na pewno godne uwagi w/w mineta, durin

nie bede sie powtarzal po Huhu ale przy twoje wadze i xc 190mm to troche za duzo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...