Skocz do zawartości

[skarpetki] Co kupic?:)

Marcin5611

Jakie skarpetki są najlepsze??  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie skarpetki??

• Bez skarpetek;)
      2
    • Mavic z allegro ~12z?
      1
    • 0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Potrzebuje zakupic kilka par skarpetek na rower przewiewnych dobrych na lato . używa ktoś z was jakiś skarpetek z collmaxu itd? Miałem kupić jedną pare na próbe u siebie w mieście ale ciężko coś dostać...

Dlatego pomysłałem o zakupie przez allegro ale co kupić żeby było dobrze a jednoczesnie nie przeplacać?

W zasadzie najchętniej kupił bym jakies ledwo za kostkę... ale kto wie.

http://www.allegro.pl/item619650512_skarpe..._coolmax_l.html - tanie podobno sprzedawca sprowadził je z włoch? Normalny krój...

Są jeszcze skarpetki Accenta za ~25zł

I oczywście kilku innych producentow ale nie będę wszystkiego wrzucac;)

podobno sprzedawca sprowadził je z włoch?

Z Włoch w powiecie Pińczowskim chyba :P Choć nie słyszałem by tam była jakaś szwalnia. Dwa sezony temu, gdy pojawiły się te skarpety "mavic" na Allegro kupiłem od razu 5 lub 6 par (wtedy były też czarne). Po paru miesiącach nadawały się tylko do czyszczenia roweru. We wszystkich porobiły mi się dziury na palcach. Może mam dziwne palce :( ale skarpety kupione w Lidlu (stopki, za kostkę) mam do dziś ;) i MZ to znacznie lepszy wybór niż te "mavic". A z innych producentów polecam Verge.

lajtspid własnie tak mysłałem że cos z tymi skarpetkami "Mavic" nie tak...

Poszukam może coś znajde u siebie w miescie a jak nie to chyba kupie accenty...

Ew. Znalazłem jeszcze w niskich cenach skarpetki NORDHORN http://www.allegro.pl/item612443686_skarpe...pary_41_43.html

Skład wygląda ok. skład: 80% coolmax, 15% poliamid, 5% lycra , wygląd też może być :D

Co o tym myslicie?

http://www.allegro.pl/item619650512_skarpe..._coolmax_l.html - tanie podobno sprzedawca sprowadził je z włoch? Normalny krój...

Używam tych Maviców od roku,mam 3 pary, dla mnie super, ale używam ich tylko do roweru, Wyjęta stopa z buta po 14godzinnej jeździe w tych skarpetkach wygląda jak przed jazdą.

Co do wytrzymałości ja je piore tylko ręcznie i na razie sie trzymią dobrze.

Za tą cene polecam

Używam tych Maviców od roku,mam 3 pary, dla mnie super, ale używam ich tylko do roweru, Wyjęta stopa z buta po 14godzinnej jeździe w tych skarpetkach wygląda jak przed jazdą.

Co do wytrzymałości ja je piore tylko ręcznie i na razie sie trzymią dobrze.

Za tą cene polecam

No proszę. Jak widać dobór skarpet to rzecz baaardzo indywidualna. W sumie są na tyle tanie, że najlepiej samemu kupić na próbę 1 parę i osobiście się przekonać, czy przypasują, czy też nie. Ja wolę stopki z Lidla :(

Ten sklep polecił ktos z tego Forum.Zamówiłem tam 3 pary skarpetek o nazwie bike deo.Głownym składnikiem jest tkanina o nazwie tactel.W kazdym razie skarpetki są świetne.Dość przewiewne,świetnie dopasowane.Nie uciskają łydki i sa akurat na długość jeśli chodzi o skarpety na lato. Cena też jest oki

Można je kupić na stronie :

www.skarpetkowo.pl

Ja bardzo polecam.

Dzisiaj dokonałem zakupu na próbę skarpet NORDHORN NH6 o skladzie: 80% coolmax, 15% poliamid, 5% lycra,

http://www.allegro.pl/item614037287_skarpe...pary_38_40.html

Na chwile obecną mogę napisać iż są całkiem wygodne,nieźle wyglądają, świetnie trzymają się na nodze i są odrobinę za kostkę oraz rozmiar 41-43 idealnie pasuje na stopę o długości 27cm. Co prawda mysłałem iż będą troszkę bardziej przewiewne chociaż z drugiej strony nie mam porównania do innych tego typu produktów, jednak ani przez chwile nie miałem uczucia że jest mi jakoś gorąco w stopy bądź że mam spocone ;)

W przyszłym tygodniu myślę iż kupię dla porowania SKARPETY NORTHWAVE i może jeszcze coś...

Serdecznie wszystkim dziękuje

piszemy tu o skarpetkach czy ''podkolanowkach''? ;)

Masz cos przeciwko podkolanówkom? Może nieściśle się wyraziłem.Te skarpety są na długość tylko trochę ponad kostkę.Chodziło mi,że nie uciskają NOGI.Teraz już w porządku?

Też lubie markowe, produkowane przez znane firmy wyroby.Miałem skarpetki Scotta i speca,ale te które poleciłem, okazały się zdecydowanie lepsze.

Wybór należy do kupującego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...