Skocz do zawartości

[koła] Komplet G2000, Mavic XM-317, Alexrims Crostini

kresiaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie.

Postanowiłem, że raczej przez pewien dłuższy czas nie rozstanę się z moim rowerem, (głównie ze względu na bardzo wygodną pozycję i ogólnie mam same dobre wspomnienia )

Więc: posiadam Treka 3700. Mam ramę 22'5 (57cm), 190cm wzrostu (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale dla wszelkiego napiszę) i ważę ok. 90kg. Rowerem jeżdżę głównie po polskich dziurawych, asfalotwych drogach, często po żwirowych i jakiś dołach, no z czasu jakiś zjazd czy podjazd. Zdarzają się długie trasy Rower rok produkcji listopad 2003.

Mam z tyłu 7-rzędowy wolnobieg, czyli jeśli chciałbym wymienić napęd to musze zapewne i koła pod inną kasetę. Oczekuję dużej wytrzymałości.

Nie chce zbytnio przepłacać, dlatego tutaj moje pytanie: co lepiej wybrać? czy warto dołożyć i kupić mavici lub crostini?

1. Alexrims Crostini + Novatec

http://www.allegro.pl/item611019517_kola_2...od_v_brake.html

2.Mavic XM317 + deore LX

http://www.allegro.pl/item618522185_zestaw...bikestacja.html

3. Alexrims G2000 + Novatec (jak w Crostini)

Pozdro

Napisano

ciezko jest mi wypowiadac sie na temat zestawow 1 i 3, natomiast co do dwojki, to moge napisac pare slow, bo uzytkuje bardzo podobny zestaw (xm317+xt). do obreczy nie mam zastrzezen. gdy ja kupwalem wazylem 80kg i zdazalo mi sie jezdzic z sakwami. mialem pewne obawy co do wytrzymalosci, ale okazaly sie one niesluszne. zaczyna sie trzeci sezon mojego kola i dalej jest proste, podczas, gdy poprzednie oddawalem do centrowania kilka razy do roku. obrecz jest bardzo starannie wykonana (wizualnie robi imo znacznie lepsze wrazenie niz alexy) i naprawde ja polecam.

co do piasty, chyba lepiej wziasc novateki. xt wymagaja regularnego serwisowania, zdazylo sie, ze kilka razy bebenek "przeskoczyl". co prawda jeszcze do srodka nie zagladalem (chyba najwyzsza pora, bo na osce znow sa luzy, a i smar juz pewnie jest niepierwszej swiezosci). postaram sie piaste w tym tygodniu przesmarowac i jesli bede mial cos do dodania na jej temat, to na pewno jeszcze napisze.

Napisano

O wielkie dzięki, tak właśnie się na te Mavici przymierzam + Novateci, tylko że one troszkę drogie są. A mógłbyś mi podać szerokość zewnętrzną, bo nigdzie nie mogę w necie znaleźć. Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...