tasty Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 mam zatarte łożyska na kółkach przerzutki czy da się jakoś odkręcić te kółka? bo nie ma tam żadnych śrubek chodzi mi o taką przerzutkę: a jeśli nie można tego naprawić to jaką mam kupić żeby współpracowała z 7 biegowym wolnobiegiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Upewnij się czy to czarne coś po zewnętrznej to nie zaślepka śruby bo ze zdjęcie tego nie widzę. Jeśli okaże się że kółka są przynitowane (dziwny patent ale cóż) spróbuj wybić / rozwiercić nit, wyrzucić stare kółka, nagwintować wewn. część wózka i dopasować śrubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasty Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 to chyba nie ma sensu się z tym bawić bo to raczej nity podpowiedzcie jaką mam kupić żeby współpracowała z 7 biegowym wolnobiegiem? czy musi być SRAM czy Shimano też się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Na przerzutce piszę ESP czyli musi to być przerzutka Srama (od 3.0 do X-0), ponieważ shimanowskie mają inny system indeksacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 yyy wolnoobieg to kaseta, a nie manetki, nie? dowolnej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Jeżeli ta sramowska przerzutka była zamontowana w rowerze z tym 7-biegowym wolnobiegiem, to jakoś nie widzę tam np. shimanowskiej przerzutki bez konieczności wymiany manetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veldrinn Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Tanie przerzutki SRAMa miały nitowane wózki. Zrób to co napisał paweu. nabial, cykliście chodziło o to, że przerzutka Shimano nie będzie pasować z manetkami ESP jakie ma tasty. Tasty, jeśli będziesz chciał zamontować przerzutkę Shimano będziesz musiał zmienić prawą manetkę (taka, która obsługuje SIS). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Szkoda by mi było niszczyć nową przerzutkę. Nie lepiej kupić w rowerowym nowe kółeczka nawet jeżeli miałyby kosztować z 10 zl? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasty Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 tak tylko jak kupie nowe kółeczka to nie będę później jak miał ich zamontować, musiał bym przerzutkę nagwintować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Myślę, że gwintować nawet nie trzeba by było nic, tylko nakrętkę dać żeby się kupy trzymało i będzie działać. Ew. zanitować ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.