aldek Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Niestety, stare linki do wagowych porad w przyklejonym temacie nie działają, więc pytam. Trochę informacji o mnie: Styl jazdy: jeżdżę dość szybko (30 km/h i więcej) po dużych wertepach. Dotąd na widelcu sztywnym (stare dobre Tange), ale, niestety, osiągnąłem barierę prędkości. Tzn. w nogach jest siła, ale w rękach już nie (oberwanie nadgarstków i ramion) Więc myślę o zakupie Reby 09 SL. Czy to dobry wybór? A jeśli nie, to co (do 1500 zł), moglibyście polecić?
AleXander Napisano 26 Kwietnia 2009 Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam, ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że jeźdze na tegorocznej (2009) Rebie Race i mogę tylko polecić ten widelczyk. Co prawda ciągle kombinuję z ustawieniem odpowiednich ciśnień, gdyź komory Dual Air są zupełnie inne niżeli w modelach Reby z lat poprzednich i ustawienia z forum kompletnie nie pasują (sama naklejka z cisnieniami ma innne wartości jak ta z modeli <2008). W każdym razie będzie to dobry wybór.
Huhu Napisano 26 Kwietnia 2009 Napisano 26 Kwietnia 2009 Niestety, stare linki do wagowych porad w przyklejonym temacie nie działają, więc pytam. Trochę informacji o mnie: Styl jazdy: jeżdżę dość szybko (30 km/h i więcej) po dużych wertepach. Dotąd na widelcu sztywnym (stare dobre Tange), ale, niestety, osiągnąłem barierę prędkości. Tzn. w nogach jest siła, ale w rękach już nie (oberwanie nadgarstków i ramion) Więc myślę o zakupie Reby 09 SL. Czy to dobry wybór? A jeśli nie, to co (do 1500 zł), moglibyście polecić? Osobiście ważę na dzień wczorajszy 99kg. Mam Rebę na koło 29" i widelec daje radę, choc demonem sztywności nie jest, ale mi to nie przeszkadza. Obecnie jeśli bym miał kupic Rebę to bym szukał raczej wersji na grubą ośkę.
ulvgar Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Przy wadze blisko 100 kg sztywna os jest raczej zalecana Szukaj wersji Race, przeważnie jest do niej dołączana pompka, chyba że taką masz to SL w zupełności wystarczy.
iras76 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 potwierdzam słowa Huhu, jako użytkownik reby 09 sl przy wadze 90 kg ja drugi raz wybrałbym model z ośką ogólnie widelczyk pracuje poprawnie
Huhu Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja do wersji SL dostałem pompkę. Tyle, że sztuciec był w USA kupowany, ale to nie powinno róznicy robic.
AleXander Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja do Race 09 nic nie dostałem, oprócz manetki ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.