windforce Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Witam, Dużo osób widziałem że rozbierało Krossy A4 i A6 na czynniki pierwsze. Są tam seryjnie zamontowane piasty Novatec. Wydaje mi się, że są to piasty NT-751SB i NT-802SB (poprawcie mnie jeśli się mylę). Mam pytanie, ważył ktoś lub czy ktoś zna realną wagę tych modeli piast? Nigdzie nie da się tego znaleźć. W sklepach podają ich katalogową wagę, ale z dopiskiem "bez QR". Co to oznacza? To ich prawdziwa waga, jakiej będę mógł oczekiwać po złożeniu kompletnego koła bez zacisku? Dużo cięższe są od piast XT HB-M770 lub SRAM 9.0 SL pod V-ki? Składam drugi komplet kół na asfalt i chcę by wyszło tanio i lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Standardowe pisaty novateca pod V-ki i zaciski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
windforce Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dokładnie o to mi chodziło, czarno na błękitnym Dziękuję slicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.