polini89 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Hejka. Mam pytamko ile muszę jeździć rowerem(ile km?) i jak często żeby sporo schudnąć (ok.10 kg) Mam rower mtb ale jeżdżę po drogach afaltowych które raczej nie mają strasznie dużych podjazdów i zjazdów. Może jest ktoś kto chciałby mi pomóc ? Ważę 90kg i mam 178 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszk Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Na początek musiałbyś powiedzieć coś więcej o sobie. Co dotychczas robiłeś, czy uprawiałeś jakiś sport. Jaki jest poziom twojej kondycji. Bo bez tego ciężko cokolwiek doradzić. Jeśli są to twoje początki to trzbe zaczynać stopniowo myśle że 3-4 razy w tygodniu po ok 1-1,5godz jazdy na początek wystarczy póki nieco nie poprawisz kondycji. I podstawą do spalania tłuszczu jest jazda nia relatywnie niskich intensywnościach ok śr 65-75 % Hr max zupełnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Proponuję przeczytać ten temat oraz kilka podobnych, które już są na forum. A na przyszłość korzystać z wyszukiwarki przed założeniem tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.