rukgb Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam, jestem raczej laikiem w temacie rowerowego sprzetu, kupielm dzisiaj korbe jakas no-name 42zeby, jak sie okazalo nie pasuje do przedniej przerzutki, nie ma bata zeby lancuch zszedl na najmniejsze trybko, przerzutka nie wychli sie dalej. Korba wczesniejsza to shimano lx FC-M570 Na nowa korbe lx nie chce kasy wydawac. Co moge w takim przypadku zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Sproboj przestawić przerzutke. Masz inna korbe wiec i ustawienie bedą inne. Mi tez zabardzo 1 z przodu nie chiało wskakiwac. Zrzuc łańcuch na 2 pozniej staraj sie wrzucic jeden. Jak nie wchodzi sproboj odkrecić srobke regulacji od najnizszej pozycji, jezeli jest miejsce cały pantograf zejdzie nizej i pozwoli na wrzucenie jedynki. Pamietaj ze w ten sposob bedziesz misiałna nowo ustawiać linke. Jak nie pomoze to mozesz lekko obrocić przerzutke wzgledem ramy w strone w ktora sie łańcuch zrzuca, chodzi mi tu o końcówke koszyka w strone ramy lekko przesunąc. Ale delikatnie 1* gora 2* (stopnie). Sprawdz tez jaka odległość jest miedzy łańcuchem a krawerdzią koszyka przerzutki kiedy łańcuch jest na 3 blacie. ma to być chyba od 1-3mm o ile dobrze pamietam. Zajzyj sebie do FAQ odnośnie ustawiania przerzutek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 No i możliwość niepasującej osi suportu mamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rukgb Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Puklus przerzutka jest typu top swing i nizej nie zejdzie bo obija juz sie o rame, probowalem ustawiac pod katem ale znajomy powiedzial ze najlepiej jakby bylo rownolegle do tryb. Mam podejrzenia dlaczego tak sie dzieje, popatrzcie na foto i roznice w konstrukcji. Co w takim przypadku? dzisiaj bede probowal zwrocic korbe bo jest nienaruszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Czyli tak jak mówiłem - zmienić suport trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Korby mają do do siebie że do nie każdej pasuje suport .Tak jak pisze skjaatel zmień suport na odpowiedni dla tej korby i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rukgb Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Jest ktoś może z Krakowa kto wie gdzie mógłbym kupić jakąś używaną korbe np. lx najlepiej jakby w rozliczeniu przyjeli ta co mam teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.