Janisław Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Dokopałem się jakiegoś szkicu imprez w ramach ŚLR, i będzie mniej więcej tak: 25.04.2010 Daleszyce 23.05.2010 Nowiny 20.06.2010 Kielce - Białogon 03-04.07.2010 Suchedniów double-maraton (sobota MTB, niedziela szosa) 08.08.2010 Pińczów 19.09.2010 Kielce - finał Więc pytanie kto startuje na otwarciu? Jak czas pozwoli to postaram się pyknąć wszystkie maratony z cyklu, chociaż dojazd w 1 stronę to obecnie 400km... Ale za to w rodzinnych stronach się pojeździ
premier2 Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Prawdopodobnie pojadę wszystko, łącznie z szosą
Mod Team Pixon Napisano 10 Lutego 2010 Mod Team Napisano 10 Lutego 2010 Myślę, że pora poświęcić większą uwagę temu cyklowi niż rozpowszechnionej Mazovii. Zobaczymy co najbliższy czas przyniesie, oby same starty w tych wspaniałych rowerowych terenach.
Punkxtr Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 W mojej, bardzo subiektywnej opinii, to najlepsze tereny do jazdy na rower ;-) Oczywiście mam zamiar przejechać całość.
premier2 Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Szczerze, to wolałbym, żeby jednak ta impreza nie była tak rozpowszechniona, jak Mazovia. Tak jest kameralnie i to jest właśnie urok ŚLR, a tereny to fakt, na rower wprost stworzone. Ciągle myślę, jak tu się przeprowadzić w te rejony .
Artro Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 Również chciałbym w tym roku przejechać cały ŚLR Pixon zapraszamy w nasze Świętokrzyskie strony, nareszcie uświadczysz prawdziwie górskich tras. Jestem na 100% przekonany, że jak wystartujesz raz, to już będziesz chciał zawsze Trasy dobrane są świetnie, dużo technicznych zjazdów i podjazdów, dużo błotka, dobrze wyposażone bufety i zajefajna atmosfera
Mod Team Pixon Napisano 11 Lutego 2010 Mod Team Napisano 11 Lutego 2010 Ne musisz mnie przekonywać Byłem w Piekoszowie w 2009. Oprócz potwornego upału, skończeniu się wody w szybkim tempie i dostaniu ogromnych skurczy (byłem na 20 minut wyłączony z jakiejkolwiek jazdy- po prostu leżałem i starałem się jak najmniej ruszać) oraz przebitą oponą ok 3 km przed metą widzę w tej imprezie same plusy. No i te tereny:rolleyes:
marsman Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 komuś porzyczałem pompki kilka km przed metą. w Piekoszowie właśnie w tym sezonie oczywiście też jadę. cały cykl. z zamiarem wejścia do pierwszej "6" w generalce ze względu na rosnącą popularność cyklu łatwo nie będzie ale plan jest
Artro Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 Ze swoją obecną kondycją i totalnym brakiem ruchu, mogę powalczyć o środek tabeli wśród emerytów i rencistów Ale i tak jadę 4Fun. Ale biorę się za siebie i może nawet jeśli nie uda mi się kondycji wyrobić, to chociaż żeby udało mi się parę kg zrzucić
Janisław Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 uhuuu, odzew spory Ja jak już pisałem do kieleckiego mam obecnie kawałek, ale oryginalnie jestem z okolic Starachowic, więc w tamtejszych terenach jeździ mi się bardzo przyjemnie. Pozostaje szykować rower i chęci, forma sama przyjdzie O cyklu dowiedziałem się ciut za późno i w zeszłym roku nie dało rady się załapać, ale w tym sezonie chciałbym obskoczyć wszystkie traski.
piootrj Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 Też się wybieram, w zeszłym roku byłem w Piekoszowie i było fajnie, a było by jeszcze lepiej jak bym nie pomylił trasy
Janisław Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 No i jest oficjalne info o tegorocznej serii: http://www.mtbcrossmaraton.pl/ Terminarz trochę inny niż wcześniej znaleziony ale też wygląda interesująco, tyle że już nie ma żadnej informacji o szosówce w Suchedniowie. Zapisy poczynione, tera tylko trza trochę pojeździć
Grzeniu Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 Tak po cichu planuję objawić się na etapie w Kielcach(czerwiec),ale się trochę boję Myślę,że z łatwiejszą trasą spokojnie bym sobie poradził,a i tak to byłby pierwszy taki "wypad", więc jazda raczej rekreacyjna i poznanie siebie, niż walka o miejsce.Ufam także,że moja maszynka by podołała, pomimo braku "szału" w oprzyrządowaniu(ciągle wszystko fabryczne).Zmobilizujcie mnie do udziału,albo zbluzgajcie i odradźcie,bo już sam nie wiem
fotobiker Napisano 3 Marca 2010 Napisano 3 Marca 2010 8 sierpnia- termin mi pasuje a poza tym dość blisko więc się chyba pojawię
Janisław Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Przyznawać się - kto jedzie pierwszą edycję w najbliższą niedzielę?? Wczoraj otrzymałem krótką relację z objazdu trasy i jak pogoda będzie taka jak wczoraj to powinno być super. Z racji formy średnio przeciętnej jedyne na co sobie mogę pozwolić to Fan, ale mam nadzieję że zabawa i tak będzie
marsman Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 bez formy ale jednak jadę długi dystans. będzie bolało ale myślę że to mnie zmobilizuje i do kolejnych edycji stanę już lepiej przygotowanym
fotobiker Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Był ktoś w końcu wczoraj w Daleszycach, bo jakaś cisza Dla mnie maraton bardzo udany. 7 miejsce w open i 1 w kategorii, jechałem FAN. Trasa zawalista, dobre podjazdy i techniczne zjazdy Oznakowania było brak tylko w jednym miejscu, jakies 2km przed metą, poza tym ok.
premier2 Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Jak wrażenia po Nowinach? Generalnie trasa dosyć ciężka, zwłaszcza to brodzenie po kostki w błocie, ale mnie się podobało.
fotobiker Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Trasa rzeczywiście była ciężka, z pewnością cięższa niż w Daleszycach. Doadatkowo sprawę utrudniało błoto miejscami po ośki Ogólnie na początku jechało mi sie dosc dobrze mimo, że byłem lekko przeziębiony i cały tydzień przed maratonem praktycznie nie trenowałem Po kilku km wybiła mnie troche z rytmu dość ostra gleba, ale jechałem dalej w okolicach 10 msc na FAN. I tak do ok. 20km, kiedy strasznie opadłem z sił. Zatrzymywałem się i ledwo co pchałem rower , patrząc jak wyprzedzają mnie kolejni zawodnicy. Ostatecznie doczołgałem się jakoś na metę na 23 pozycji w open i 3 w mojej kategorii. Poza tym oznaczenie trasy było jak dla mnie wzorowe, makaron na mecie tak jak ostatnio bardzo dobry i nawet z nagrody jestem zadowolony
Dornif Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 Trasa przyjemna, na odcinku kilku km takie urocze hopki jak w przesiece, dość rytmiczna jak na takie skromne górki i zdecydowanie przewyższeniem dająca w kość. 19 MSC OPEN długiego dystansu, 3 KAT, jest jednak pewne ale... Mam WIELKIE zastrzeżenia co do oznakowania. Owszem, w porównaniu do zeszłego roku jest postęp ale w kluczowych miejscach brakowało ludzi. Nie oznakowania, ale na skrzyżowaniach i rozjazdach powinien ktoś bezwzględnie stać. Bo po 3h jazdy, w dodatku na zjeździe, człowiek nie ma takiej percepcji jak na trzeźwo i o pomyłkę nie trudno. Dodatkowo pozdrawiam stolik sędziowski, który na pytanie "dlaczego na krzyżówce nikogo nie było" zbył mnie słowami "i tak przyjechałeś świetnie!"... Żal dupę ściska.
premier2 Napisano 16 Czerwca 2010 Napisano 16 Czerwca 2010 Kto wybiera się na czasówkę do Kielc? Ja oczywiście się pojawię, muszę tylko ogarnąć rower po zlocie
fotobiker Napisano 17 Czerwca 2010 Napisano 17 Czerwca 2010 ja tez będę na pewno jestem ciekaw tej czasówki, chociaż z tego co patrzę to trasa w porównaniu np. z Nowinami (FAN) poza jednym podjazdem i podobno ostrymi zjazdami jest lajtowa. ale dla mnie to nawet dobrze bo dzień wcześniej jade do Urszulina
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.