Skocz do zawartości

[maratony] Świętokrzyska Liga Rowerowa

Mateunio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam takie plany. Na 90% się pojawię :)

pozdr i do zobaczenia

No i pojawił się problem :), okazało się, że nie mam transportu na miejsce. Nie przejeżdża ktoś przez Piotrków w drodze na zawody?

Napisano

Trasa mega fajna ^_^. Niestety zerwałem łańcuch (nie polecam spinek sh*tmano) i zaliczyłem piękną glebę, gdyby nie kask, dostałbym rowerem w łepetynę. Ale wrażenia super, było warto.

Dziękuję zawodnikowi z nr 261 za pożyczenie imbusa ^_^, zostawiłem go w biurze zawodów.

Napisano

Trasa faktycznie świetna. Ciekawe podjazdy, ostre zjazdy( szczególnie z Widełek). Premier2 to ty się wyłożyłeś na samym początku?

Czekamy teraz na Nowiny.

Jakby ktoś miał fotki to wrzucajcie.

Napisano

Tak, trzeba przyznać, że czołówka spieła się. Trasa rzeczywiście była fajna i ze względu na niezbyt liczną frekwencję niezła atmosfera.

Makaron po impresce był naprawdę niezły, nie było problemów z dokładką. Naprawdę warto pojechać.

Napisano
Najpóźniej w ciągu kilku dni od daty odbycia się maratonu wyniki ze szczegółowymi danymi są umieszczane na tej stronie.

Po zawodach każdy z zawodników, którzy podali nr telefonu, otrzymał sms'a z informacją o czasie przejazdu, miejscu w open i w kategorii. Można było spokojnie zjeść, umyć rower. Dla mnie bardzo ciekawe rozwiązanie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

W ten wekend polecam Międzygórze, a w następny (niedziela 24 MAJ) zapraszam na drugą odsłonę Świętokrzyskiej Ligi Rowerowej.

NOWINY koło Kielc, to już kultowa trasa, gdzie mimo że będziemy jechać już po raz piąty, to znów mam dla was nowe ścieżki którymi jeszcze nie jechaliście. Będzie ostry zjazd z góry o wdzięcznej nazwie "TRUPIEŃ" , a także tuż obok jaskini "PIEKŁO", czy fantastyczne krajobrazy na górze "MIEDZIANKA".

To tylko parę atrakcji na trasie którą , albo pokochacie, albo przeklniecie, lecz na pewno zapamiętacie.

Napisano

panowie ale jak sie tu wybrać do Nowin jak puma grasuje juz w lasach świętokrzyskich :)))

a tak na serio to jaka była frekwencja w daleszycach i ile może być osób w nowinach?

Napisano
jak sie tu wybrać do Nowin jak puma grasuje juz w lasach świętokrzyskich :D))

a tak na serio to jaka była frekwencja w daleszycach i ile może być osób w nowinach?

ta puma to taka dodatkowa atrakcja. zapewni motywacje by dać z siebie 150% normy :)

o frekwencji w Daleszycach już było-ok 220 osób. w Nowinach spodziewłbym się że będzie więcej bo trasa jakby bardziej znana. jeśli atmosfera dopisze tak jak w Daleszycach to naprawde warto jechać. impreza bardziej lokalna, rodzinna można by rzec :D

Napisano

Znam takie maratony z seri EST maraton, w 28 VI ma być w szydłowcu od kielc nie daleko więc też warto się wybrać,

Wracając do tematu w nowinach będe na 90 %

• 2 tygodnie później...
Napisano

no i jak wrażenia po Nowinach??

jak dla mnie, poza płaskimi odcinkami po asfalcie/szutrze na ok 20km, trasa świetna. fajne podjazdy, potworne zjazdy :)

żałuje troche że start mi nie poszedł. sporo czasu i sił straciłem na pierwszych km wyprzedzając co wolniejszych zawodników <_< ale i tak przyjechałem tylko ok 50min za Markie Galińskim B)

Napisano

jak dla mnie maraton super, niczego nie zabrakło,

super podjazdy i zjazdy, trochę błota, bufety w dobrym miejscu, makaron z sosem na mecie extra, trasa oznaczona tak ze ślepy by sie nie zgubił,

Co do asfaltu to dały trochę wytchnienia po podjazdach,

wielki plus dla organizatorów, tak trzymać,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...