wwwariat Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Podczas dzisiejszej wycieczki cos takiego stalo mi sie z manetka http://img140.imageshack.us/img140/4492/img0128x.jpg Ogolnie to co widac , da sie to jakos naprawic czy musze nowe manetki kupowac? dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 nic nie widać O.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Nie wiem czy rozumiem, ale wygląda na to, że po prostu wypadła linka hamulcowa, a te manetki to deore dual control. Ale ledwo co widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Potwierdze zdanie przdmówców, zdjecie jest beznadziejnie beznadziejne jezeli prosisz o pomoc to przynajmniej sie postaraj zeby opis był czytelny. Zapodaj nowe zdjecia z opisem usterki to cos wymyslimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Wyjaśnię jak ja to widzę: http://img16.imageshack.us/img16/4087/nicniewidac.jpg (1) W tym miejscu, gdzie znajdują się takie 2 małe kółeczka z tworzywa powinna znajdować się linka zakończona metalowym klockiem. (2) Wspomniany metalowy klocek z linką znajduje się tutaj, wniosek: linka wypadła i się przemieściła. (3) i (4) klamka i część manetki obsługiwana kciukiem wyglądają na nie tknięte. (5) linka przerzutki oraz śrubka baryłkowa wyglądają na nie tknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwwariat Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Bardzo dziekuje wam za odzew - fakt zdjecie nie jest najlepsze raz ze to iphone , dwa ze bylem zdenerwowany wczoraj ostro , 3 bylo juz pozno ;] Zamieszczam zatem pokaz slajdow mam nadzieje ze dokladnie ukarze to usterke : http://img179.imageshack.us/slideshow/play...0392834opz.smil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 chłopie, zamiast bawić się w robienie slajdów, potrenuj robienie ostrych zdjęć . Wczoraj mogłem zrozumieć, że byłeś zdenerwowany, ale dzisiaj? Wygląda na to, że wypadła linka od hamulca, ale czy możesz ją ponownie zamontować to nie wiem, bo nie widać w jakim stanie jest ta metalowa końcówka. Spróbuj ją ponownie założyć, albo poproś kogoś, kto ma jakieś pojęcie, jak to zrobić i sprawdź działanie klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Nadal nic nie widać , włącz światło, latarkę, cokolwiek a w telefonie poszukaj opcji robienia zdjęć makro (czasami nazywa się to "zbliżenie" reprezentowane obrazkiem kwiatka), jak dla mnie wciąż tylko widać że linka wypadła. Wracaj z wyraźnymi zdjęciami albo leć do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwwariat Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Zmiana biegow dziala bez zarzutu tylko hamulec nie dziala bo to koleczko wypadlo z tej drugiej czesci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Jakie kółeczko z jakiej drugiej części? Co nazywasz kółeczkiem i co jest drugą częścią? Tak jak wcześniej koledzy napisali, linka wypadła, wygląda na to że wystarczy założyć. Jeżeli baryłeczka znajdująca się na końcu linki odpadła całkiem (może o te kółeczko Ci chodzi) to znaczy, że się oderwała od linki i potrzebujesz nową linkę założyć. Ale, no nie można na 100% powiedzieć bo zdjęcia zrobiłeś z góry. Potrzebujemy więcej ostrych zdjęć tej metalowej końcówki z różnych stron a nie tylko z góry, żeby stwierdzić czy jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 ...fakt zdjecie nie jest najlepsze raz ze to iphone , dwa ze bylem zdenerwowany wczoraj ostro , 3 bylo juz pozno ;]... Moze lekki OF z mojej strony ale <lol2> IPhone ... tak go zachwalali jaki to on nie cudasny co to on nie potrafi ... no i widac co nie potrafi, nie potrafi zrobic ostrego zdjcia <lol2>. ten tel. to czysta żenada w jak najlepszym amerykańskim stylu i oni sie pchaja do europy @$$%@# A teraz na temat, idź do sasiada, cioci, babci, wujka, dziadka czy pana Stasia z pod "czworki" i pozycz aparat, jaki kolwiek,(nawet Zabytkowy i archaiczny Siemens C65 o matrycy 0.3MPx by zrobił ładniejsze zdjecia) w dzisiejszych czasach prawie kazy ma aparat ( bo ten w twoim tel nie nazwał bym aparatem ... ) i zrob pożadne zdjecie, wynuz sie z czeluści własnej piwnicy czy garazu, wyjdź na ładne słoneczko, no bo przeciez jest śłiczna pogoda do ciepełka i na słoneczku (byle nie prześwietlić zdjecia ...) zrob klika fotek. Nie machaj nam przed nosem tuzinem Mega pixeli, zdjecie 800x600 powinno wystarczyć, w razie potrzeby mozna dac wieszką rozdzielczość ale bez przesady bo nie kazdy ma szybkie łacze :P (nie o sobie mowie ) zrob ładne marko (czyli z bliska) z kilku stron zeby mieć jasny pogląd na sytuacje. I weź to sobie do serca jak chcez zeby ci ktokolwiek chciał pomagac bo ja osobiscie jak widze takie foty to mi sie łańcuch z radości kończy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter27 Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam, podłącze się pod temat ja też mam mały problem z manetką deore a mianowicie nie mogę zmienić przełożenia gdyż nie zaskakuje. co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.