Magiq Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam Jestem nowy na tym forum, ale mam nadzieję że poradzicie mi w sprawie kupna roweru. Tak jak w temacie przymierzam się w tym tygodniu bądź przyszłym do kupna KTM Ultra Sport, mogę go mieć za 3500 nowego. Sprzętowo wydaje mi się bardzo dobry, ma fajny amor(dodam że ważę 95kg) i podoba mi się grafika biała jak i czarna, ale z przewagą dla białej ( chyba jeszcze się nie zdecydowałem ) Jednak zanim go wezmę, może ktoś zwróci moją uwagę na jakiś rower równie interesujący, może nawet ciekawszy?? Czy po prostu zostać przy tym wyborze ? Dodam że chce wydać do 3600zł Dla przykładu jaki to model i jak wygląda http://www.nartyrowery.pl/produkt/zobacz/7...lka_gratis#imgv Rama: ULTRA SPORT (905) Materiał: Aluminium 6061 triple-butted Widelec: Rock Shox Tora SL Air Skok widelca: Travel:: 100 Sprężyna: S: Solo Air Spring Tłumienie: D: Turnkey Lockout Dodatkowy osprzęt: A: ext. Reb.& Turnkey Lockout Lockout with Pop-Lock Lever Manetki: Shimano Deore Rapidfire Przerzutka tył: Shimano Deore XT s Przerzutka przód: Shimano Deore Łańcuch: Shimano HG73 Kaseta: Shimano HG50 11-34 Korbowód: Shimano Deore 2-piece, Vollprofil Pakiet: Shimano Cartridge Pedały: Shimano M505 Clipless Tarcza: Shimano RT53 Hamulec przód: Shimano M486 Disc Ø 180 Hamulec tył: Shimano M486 Disc Ø 160 Klamki hamulcowe: Shimano M486 Disc Piasta przód: Shimano M486 Disc Piasta tył: Shimano M486 Disc Obręcze: Rigida ZAC2000 Disc Szprychy: DT Revolution 2.0/1.5 Opona: Schwalbe Racing Ralph 2.1 faltbar Dętka: Schwalbe extra leicht Stery: Ritchey OE A-Head integriert Mostek: Ritchey OE OS Kierownica: Ritchey OE OS flat Chwyty: KTM VLG-572 Siodło: Selle Italia Shiver Flow Sztyca: Ritchey OE 2- Bolt Wymiar sztycy: 27,2 Waga ( zeszły sezon/ obecny ): 10.9 / 10.5 kg Serdecznie dziękuję osobą które się zainteresują i wypowiedzą w temacie
Magiq Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Napisano 22 Kwietnia 2009 Nie wiem o co chodzi z tą edycją przez Ecia, ale też nie rozumiem że sam sobie nie mogę edytować posta? Waga coś im się pomyliła na tej stronie, bo waży w katalogu 12.2kg A jako że nikt nic ciekawego nie raczył napisać, to jutro jadę po niego. Chyba że coś wypadnie to wówczas pojadę w przyszłym tygodniu. Tak że jak ktoś chce mogę tu później spostrzeżenia napisać, lub dać jakieś zdjęcia. Jesli nie to można zamknąć temat.
Szobod Napisano 6 Lipca 2009 Napisano 6 Lipca 2009 Witam. To mój pierwszy post na forum. Jestem laikiem jeśli chodzi o temat rowerowy. Zastanawiam się nad zakupem roweru do jazdy po górkach. Nie interesuje mnie downhill. Po wizycie w pobliskim sklepie sprzedawca polecał ww cacko. Tu link: http://www.bike-on.pl/product.php?id=9826&...ra_Sport___2009 Moje pytanie czy wart. Czy w tej cenie (prawie koło 3600) polecacie coś innego. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Magiq Napisano 3 Września 2009 Autor Napisano 3 Września 2009 Po kilku miesiącach eksploatacji mogę powiedzieć że jestem zadowolony Rama nie dość że śliczna to i wytrzymuje moje skakania przy wadze 95kg Amor również spisuje się ok i podejrzewam że nie raz wyratował mnie już z opresji Ostatnio dość ostro miałem okazje przetestować tarcze przy zjeżdżaniu z Pilska do Korbielowa i nie zawiodły ani razu. Mokre lub z błota też hamowały jak trzeba. Modulacja w przedniej tarczy też jest do wyczucia i spokojnie opanowałem trik chwilowej jazdy na przednim kole Zdarzyło mi się też przy prędkości ~40km/h na kamieniach przebić dętkę. Bardzo szybko zeszło powietrze, ja oczywiście zatrzymałem się i nic nie pokrzywiło obręcz. Przerzutki po regulacji chodzą jak trzeba, musiałem jeszcze po pewnym czasie dokręcić ster bo zrobił się luz i piastę z tyłu. Z minusów to brak takich osłonek jak w Felcie na kable blisko ramy i przez to przy kierownicy lekko mi porysowało ramę(naklejenie taśmy przeźroczystej załatwiło ten problem) Siodełko jest dość twarde(póki co nie mam spodenek z pampersem) Sztyca potrafi nieraz zatrzeszczeć, trzeba ją naprawdę mocno skręcić. Kierownica prosta też jest jako tako wygodna i muszę dokupić rogi. Sam nie wiem co jeszcze jak co pytać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.