telephone77 Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 Jestem z motoryzowanym użytkownikiem ruchu drogowego ale od jakiegoś czasu myślę przesiąść się na rower... Mam 12km do pracy gównie asfalt wiec wymyśliłem sobie ze kupie cross-a ( na dojeździe do pracy rola roweru się nie skończy wiec wskazane jest żeby mógł spełniać weekendowe wycieczki nawet po lesie ). Kupiłem katalog rowerowy 2009 przewertowałem od deski do deski znalazłem kilka fajnych modeli firmy merida, cube, trek, ktm... Ale zainteresował mnie ten model: http://www2.centurion.de./Bikes.Detail?bike_id=121 Firma mało mi znana i czy wart swojej ceny ? Cena katalogowa 4399zł aa.. jeżeli macie już jakiś pewny rower w cenie 3000zł - 4000zł zaproponujcie coś ( mowa o cross-ie )... Z góry dzięki
Rulez Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi o ramy Centurion, to są spawane u Meridy , z takich samych materiałów, osprzęt na wysokim poziomie , więc jeśli cena odpowiada ...
montada Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 Naprawdę dobre rowery. Firma istnieje od 1975 roku.Mało znana ponieważ pierwszy dystrybutor pojawił się w naszym kraju niedawno. Posiadam Centuriona - nie cross-a - i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobrze i dokładnie zrobione ramy,rzeczywiście Centurion korzysta z fabryki Meridy, osprzęt dobrze skomponowany i co ważne też Centurion stara się wybierać lekkie komponenty - chociażby mało znany u nas Procraft. Zaprzyjaźniony sprzedawca mówił , że wszyscy którzy zakupili Centuriony bardzo sobie je chwalą. Ja chwalę i polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.