Skocz do zawartości

[rower] Co sądzicie o Krossie Vission Oxy

joni55

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To nie jest Kross. Jest zbudowany na ramie Krossa, a przynajmniej tak pisze sprzedawca. Domyślam się, że to jakiś starszy model ramy (może zostały im w magazynach i odkupił je hurtowo?) - z resztą to nie ważne. Nie wiem tylko dlaczego nigdzie nie ma loga Krossa? Jest fragment napisu Kross na 2 zdjęciach ale na innych już go nie ma - moze zostały zamalowane celowo? A może to już inna rama. Nie mam pojęcia. Mnie w każdym razie jakoś tak średnio ona podchodzi. Poza tym znowu stery na 1". Tutaj masz już amor (dość lichy notabene), wiec przydał by się 1 i 1/8" jak by przyszło do wymiany.

Osprzęt jakiś taki dziwny. Przerzutki, manetki co prawda Alivio ale korba i przerzutka przednia (chyba) już Turney. Jeśli chodzi o łańcuch, piasty, suport, opony, pedały itp. to nikt tego nie wie... Te zachwalane koła gipiemme niewiele mi mówiły. Z ciekawości wrzuciłem to w gogle i zbyt pochlebnych opinii to ta marka nie zbierała... Może tak niefortunnie trafiłem.

Jeśli o mnie chodzi to "szalę goryczy" przelały te śmieszne pancerze "carbon look" - IMHO szczyt odpuściarstwa.

Rower ma chyba robić wrażenie markowego, ale na robieniu wrażenia się kończy. Ja bym odpuścił.

Napisano

Tak, jest to rama Kross Vision OXY - model z 2004 roku.

Główka sterów jest na 1,25" , więc zawsze mozna zmienić amortyzator na jakiś lepszy, tylko czy trzeba.

Uważam, że za takie pieniądze jak najbardziej warto było go kupić .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...