joni55 Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Kupiłem ten rowerek. http://www.allegro.pl/item609376357_19_5_a...sazony_spr.html Proszę o opinię. Polecono mi go na kilku forach rowerowych. Oczywiście ocena względna do ceny. Wiadomo, że za 750zł rower nie będzie latał .
Mefisto Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 To nie jest Kross. Jest zbudowany na ramie Krossa, a przynajmniej tak pisze sprzedawca. Domyślam się, że to jakiś starszy model ramy (może zostały im w magazynach i odkupił je hurtowo?) - z resztą to nie ważne. Nie wiem tylko dlaczego nigdzie nie ma loga Krossa? Jest fragment napisu Kross na 2 zdjęciach ale na innych już go nie ma - moze zostały zamalowane celowo? A może to już inna rama. Nie mam pojęcia. Mnie w każdym razie jakoś tak średnio ona podchodzi. Poza tym znowu stery na 1". Tutaj masz już amor (dość lichy notabene), wiec przydał by się 1 i 1/8" jak by przyszło do wymiany. Osprzęt jakiś taki dziwny. Przerzutki, manetki co prawda Alivio ale korba i przerzutka przednia (chyba) już Turney. Jeśli chodzi o łańcuch, piasty, suport, opony, pedały itp. to nikt tego nie wie... Te zachwalane koła gipiemme niewiele mi mówiły. Z ciekawości wrzuciłem to w gogle i zbyt pochlebnych opinii to ta marka nie zbierała... Może tak niefortunnie trafiłem. Jeśli o mnie chodzi to "szalę goryczy" przelały te śmieszne pancerze "carbon look" - IMHO szczyt odpuściarstwa. Rower ma chyba robić wrażenie markowego, ale na robieniu wrażenia się kończy. Ja bym odpuścił.
Rulez Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Tak, jest to rama Kross Vision OXY - model z 2004 roku. Główka sterów jest na 1,25" , więc zawsze mozna zmienić amortyzator na jakiś lepszy, tylko czy trzeba. Uważam, że za takie pieniądze jak najbardziej warto było go kupić .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.