tobo Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 interesuje mnie opinia na temat rogów i zacisków kcnc co do rogów nie mam obaw ale zaciski z tytanowymi osiami... koła mam pod terczówki, moja waga 75-78 kilo, styl jazdy zdecydowanie mało agresywny. mam prośbę do osób które mają konta tu i na light bike: ja nie mogę wejść na tamto forum (problemy z autoryzacją konta - nie wiem dlaczego) a być może są tam opinie na ten temat. proszę o wklejenie ich treści (LINKI NIE WYSTARCZĄ nie będą działały bez możliwości logowania której nie posiadam), lub też streszczenie treści tych opinii. będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Próbowałem skopiowac strone z LB ...nie wyszło.W skrócie - można brac bez obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 na zaciskach kcnc mtb qr do tej pory ponad 400km xc na tarczach, wczesniej na duuuzo masywniejszych mavicach, zapiecie zamykam z porownywalna sila bez problemowo, duza sila docisku, zeby je zerwac..no nie wiem chyba ze z przedluzka nie spotkalem sie jeszcze z opinia opisujaca ich zerwanie (na lb rowniez) jedyny problem o ktory podejrzewam te zaciski to zgrzytanie/trzaski przy hamowaniu tylem, zmienialem na mavici i problem w 95% znikal? waga producenta 44g moj egzemplarz 45g rogi - lekkie, nie ma najmniejszych powodow do jakichkolwiek obaw, chociaz moje poprzednie smica byly, jak dla mnie bardziej wygodne, ergonomiczne, tzn ich wyprofilowane korki, w kcnc sa to proste zaslepki, w smica kciuk mial ''swoje miejsce'' ale waga i wyglad kompensuja ta mala niewygode waga producenta 46g moj egzemplarz 50g jesli oscylujesz w tym, tzn kcnc, budzecie to godne polecenia, jesli waga to priorytet to mozna znalezc cos lzejszego extralite, tune, ceny ''nieco wyzsze'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Te rogi KCNC są dłuższe od Smici? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 nie, kcnc sa krotsze, smica ma dluzsze wyprofilowane korki ok 1cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja przejechałem na nich ok 500km, w stylu dość agresywnym, tarcza 180mm przód. Żadnych problemów, też przesiadałem się z zacisków mavic'a, siła zacisku porównywalna. Anoda dosyć trwała, całość też mimo masy sprawia solidne wrażenie. Co do rogów, sam się nad nimi obecnie zastanawiam, ale jestem bardzo przyzwyczajony do tego właśnie skośnego profilowania korków, strasznie ułatwia chwyt, szczególnie przy sprintach na podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 jeszcze myślę co z tym fantem zrobić. mogę powiedzieć że tępak ze mnie bo mi z czytanki opisu rogów wyjszło że maja 115mm długości chwytnej a nie całkowitej obecnie mam pro ze skośnymi korkami i faktycznie leżą bardzo dobrze. co do zacisków to oprócz wczesniej wspomnianej opinii o trzeszczeniu tylnego na gg pogadałem o jeszcze inszych drobnych "ale" no i mam problem z decyzją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 komplet realnie waży 44 gramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Nie przesadzaj z tymi 44g, one nie sa az tak lekkie http://www.forumrowerowe.org/index.php?aut...si&img=1163 http://www.forumrowerowe.org/index.php?aut...si&img=1172 Moze przy karbonowej ramie problem ''trzaskow'' nie bedzie istnial, moja to alu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 no raczej nic to nie ma do haków - bo moje są metalowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Co mają korki do chwytów? Przecież nie zmieniają kąta trzymania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Lekko spozniony komentarz.... Poza tym nikt wczesniej nie wspominal ze korki zmieniaja 'kat trzyamania'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 21 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Chodzi o ułożenie kciuka. Jak w lato, szczególnie na xc, jesteś tak spocony, że rękawiczki już pływają, docenisz pewność chwytu dobrze wyprofilowanych rogów No i btw moje zaciski nie trzeszczą, przejechały już ok 7-8kkm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.