Skocz do zawartości

[licznik] Sigma Sport BC-1106 DTS vs. BC 1200+RDS rekawiczki

madafaka

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Osobiście używam 1106L z kablem od półtora roku, niewiele mogę mu zarzucić, może to, że dostanie się do niektórych funkcji wymaga dużej liczby wciśnięć przycisków i pamiętania, pod którym przyciskiem jest która funkcja. Przyciski są cztery, z czego dwa (prawy dolny i prawy górny) umożliwiają dostęp do różnych funkcji, jeden do resetowania (lewo-góra, można zresetować wybraną aktualnie funkcję, to przy krótszym wciśnięciu, lub wszystkie pomijając oczywiście dystans całkowity i podobne po dłuższym), jeden do przejścia do ustawień (lewo-dół). Wciskając oba lewe zapala się światełko, które podświetla bardzo dobrze.

Znajomy używa wersji bezprzewodowej (która oprócz bezdrutowości różni się chyba tylko obudową?), też nie narzeka, poza tym, że po niecałym roku (nieużywany w zimie) baterie do wymiany, no ale to chyba wiadomo.

Mój licznik przeżył parę ulew, jazdę w zimie, piasek, póki co nie robi to na nim wrażenia, poza tym, że obudowa jest z wykonana w całości gównolitu, który jest podatny na zarysowania.

Wcześniej używałem staaaarej (już chyba kilkanaście lat) Sigmy BC 700, która jeździ teraz na rowerze mojej dziewczyny (ciekawostką jest to, że dobra bateria starczała mi w nim na 3-4 lata), ten licznik wsuwało się w uchwyt, wkładanie i wyjmowanie licznika było trochę mniej wygodne, ale nigdy nie spadł podczas jazdy, a 1106 (który trzeba włożyć pod kątem i przekręcić) ze dwa razy poleciał.

Jeśli chodzi o funkcje, to BC 700 miał wszystko, czego mi trzeba, za wyjątkiem jednej fajnej rzeczy, która jest w 1106, mianowicie licznik wyświetla strzałkę w dół/kwadracik/strzałkę w górę w zależności od tego, czy jedziesz wolniej/tak samo/szybciej niż średnia prędkość.

Licznika BC 1200 nie widziałem na oczy, więc tu kończę, życzę dokonania dobrego wyboru i pozdrawiam.

Napisano

mam bc1200 od dwóch lat i nie mam z nim problemów. brakuje mi tylko podświetlenia, rds działa bez zarzutu. przy ostatniej klepie urwałem odbiornik (ten przy podstawce licznika) i nie wiem co robić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...