joni55 Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam, Poszukuję roweru za nie więcej niż 750zł(góra 800). Musi mieć aluminiową ramę. Nie chcę aby miał amortyzatory - ani tył, ani przód. Szukam roweru ze średnio grubymi oponami(nie szosowy, ale też nie górski, więc chyba trekking lub cross). Absolutnie nie musi mieć jakiś dodatkowych koszyczków, błotniczków i innych. Zwykły, prosty i dobry. Znalazłem tego authora z 2007r.(nie jestem pewien czy ma aluminiową ramę - proszę o podpowiedź), ale może ktoś poleci coś lepszego: http://e-rower.pl/compact-2007-p-523.html Proszę o jakieś propozycję innych rowerów, ocenę tego i jeszcze opinię na temat firm rowerów. Czy firma ma znaczenie, czy to tylko przepłacanie a liczy się osprzęt? Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Mefisto Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Ten Author nie jest zbyt rozwojowym rowerem. Stery na 1", więc jeśli by w przyszłości naszła Cię chęć na zafundowanie sobie amorka, to będziesz nico ograniczony. Jeśli jednak tego nie planujesz nie jest to aż takim wielkim mankamentem - moim zdaniem jest to nawet plus - łatwiejsza i większa regulacja góra-dół. Osprzęt mocno podstawowy. Rama niestety nie jest aluminiowa - hi-ten, czyli w zasadzie najtańsza, najgorsza i najsłabsza stal. Jadnak jesli miałbym wyrażać moje zdanie, w przypadku braku amortyzatora polecałbym właśnie ramę ze stali, tyle, ze CroMo. Myślę, że do rekreacyjnej jazdy po ścieżkach rower będzie wystarczający i zapewne da wiele satysfakcji z jazdy, jendak o jakimś większym rozwoju i wyprawach w cięższy teren trzeba będzie zapomnieć - i trzeba mieć pełną tego świadomość. Szczerze mówiąc to nie przychodzi mi inny rower spełniajacy te kryteria... Niestety obecnie na siłę lansuje się wstawianie do każdego roweru amortyzatora - choćby najsłabszego bujadła, byle by był (z założeniem pewnie, że łatwiej wmówić potencjalnemu klientowi, że powinien mieć amortyzator niż długo wyjaśniać dlaczego lepszy zwykły sztywny widelec niż byle tandeta).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.