arroyo Napisano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 W takim razie ja bym na twoim miejscu napisał do sklepu mikesport.pl czy mogą zamówić wspomniane shimano w rozmiarze S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100kg Napisano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam Podepnę się pod temat. Dzisiaj zakupiłem swoje pierwsze spodenki z pampersem. Spodenki są firmy Nalini z wkładką z syntetycznej irchy (tak to określił sprzedawca) i rzeczywiście wygląda jak ircha. W domu po dokładnym zagłębianiu się w dołączone metki (niestety tylko w j. włoskim) jest informacja o smarowaniu wkładki kremem/pastą. O co chodzi z tym smarowaniem pampersa? Może ktoś ma takie spodenki z tą wkładką i doświadczenia z nią? Czy oprócz prania, należy jeszcze coś robić z taką odzieżą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladybird Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Bardzo wygodną wkładkę mają produkty Campagnolo... świetnie przylega i chroni przed otarciami... pampers nie "odstaje" tylko fajnie układa się na tyłku...prawie niewidoczny...karolaxp polecam Ci Campę bo oni robią świetne portki na szelkach... kolega odsprzedał mi niedawno takie spodenki i faktycznie na szelkach są praktyczniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomashtost Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam, jestem nowy w tym wszystkiem, wiec pewnie moje pytanie wywoła usmiech na twarzach większosci z was, ale to chyba nic zlego, usmiech w poniedzialek, to rzecz wazna Mianowicie, kupilem spodenki rowerowe, nie ukrywajmy-w makro teraz się zastanawiam, czy nie są one damskie przypadkiem. Jest podział na spodenki męskie/damskie? Przedstawiam fotke wkładki, moze ona bedzie pomocna. Nie wiem jak je zalozyc, tzn czy nie zakladam tył na przod Wydaje mi sie, ze szersza część do tyłu, ale odwrotnie jest jakby wygodniej. Szczerze mowiac, to sam się smieje, jak to czytam, ale mimo wszystko licze na pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jest podział, ale takie uniwersalne to są dla mężczyzn. Dla kobiet to musisz kupować "specjalne" Tak, tak tym węższym zakładasz do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Moze kolega ze wzgledu na ochrone tego czym natura go obdarzyla powinien raczej ta wieksza czesc zakladac do przodu A jezeli wszystko w granicach przecietnej normy to to wezsze do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomashtost Napisano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 wielkie dzięki za szybka odpowiedz. Z tego wynika, ze chyba kupilem trochę za duze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Włączę się do tematu. Ja mam takie szorty z wkładką http://www.mikesport.pl/p/pl/3511/rogelli+...y+rowerowe.html. Tylko ta cena mnie trochę dziwi. Bo ja rok temu dałem za nie w sklepie stacjonarnym 90 zł. Szorty są w porządku. Wkładka praktycznie jest zawsze na swoim miejscu. Bo jak mogłoby być inaczej skoro wkładka to "bokserki" z pampersemem. Wystarczy tylko kupić odpowiedni rozmiar i nic się nie przesuwa. Oczywiście "wkładkę" można zakładać do zwykłych szortów. Same spodenki mają kieszenie na wysokości podudzia umiejscowione z tyłu. Dzięki czemu podczas jazdy "bagaż" naszych kieszeni nie utrudnia nam ruchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomashtost Napisano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 jesli zauwazam osc czeste przesuniecie sie wkladki do przodu podczas jazdy, oznacza to, iż mam za duze gatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 1 Maja 2009 Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 jesli zauwazam osc czeste przesuniecie sie wkladki do przodu podczas jazdy, oznacza to, iż mam za duze gatki? Hmm, na to wygląda. Tak jak pisałem wcześniej w moim przypadku "wkładka" to są bokserki z pampersem. Bokserki są obcisłe, jeżeli rozmiar jest dobry to nie ma prawa nic się przesuwać. Chyba, że są jeszcze inne typy "wkładek". Tak na marginesie, jeżeli ktoś nie chce wydać 100 zł i więcej na szorty z "wkładką". Może kupić samą "wkładkę" za 60 zł i zakładać zwykłe szorty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 O co chodzi z tym smarowaniem pampersa? Nalini ma w swojej ofercie własny krem do smarowania wkładek. Nie wiem czy Sixtus przypadkiem też takiego nie produkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ja mam pytanie co do rozmiaru spodenek Shimano cw7u101400 od mikesport pl Poniewaz gosciu dal tabele do koszulek a nie do spodenek na tych aukcjach, mam pytanie jakie brac przy wzroscie 187cm dlugosci nogi od krocza 87cm i obwodzie uda 67cm zastanawiam sie miedzy M/L/XL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ja mam pi razy drzwi wymiary podobne (193 cm / 90 cm / ~62cm) i mam XL i powiem Ci, że tak to są ok tylko w pasie są zbyt luźne. Także jak nie masz 95+ w pasie to nie bierz XL. W udzie mam jakoś 62 cm to nogawki są dość opięte. Myślę, że L będzie w porządku dla Ciebie, M może być lekko maława. Jakbym drugi raz kupował to też wziąłbym L. Ps. Jak już zresztą pisałem w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 25 Maja 2009 Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 W pasie mam 97cm z tym ze jest to "opona" ktorej mam nadzieje sie pozbyc To samo z udami, te 67cm to niestety w wiekszosci nie jest tkanka miesniowa Dlatego poslucham rady bardziej doswiadczonego uzytkownika i zdecyduje sie na L Juz wole zeby spodenki byly za ciasne niz za luzne i przez to mialyby mnie obcierac... Dzieki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.