Skocz do zawartości

[spodenki] wkładka antybakteryjna

polini89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Podepnę się pod temat.

Dzisiaj zakupiłem swoje pierwsze spodenki z pampersem. Spodenki są firmy Nalini z wkładką z syntetycznej irchy (tak to określił sprzedawca) i rzeczywiście wygląda jak ircha.

W domu po dokładnym zagłębianiu się w dołączone metki (niestety tylko w j. włoskim) jest informacja o smarowaniu wkładki kremem/pastą.

O co chodzi z tym smarowaniem pampersa?

Może ktoś ma takie spodenki z tą wkładką i doświadczenia z nią?

Czy oprócz prania, należy jeszcze coś robić z taką odzieżą?

Bardzo wygodną wkładkę mają produkty Campagnolo... świetnie przylega i chroni przed otarciami... pampers nie "odstaje" tylko fajnie układa się na tyłku...prawie niewidoczny...karolaxp polecam Ci Campę bo oni robią świetne portki na szelkach... kolega odsprzedał mi niedawno takie spodenki i faktycznie na szelkach są praktyczniejsze ;)

Witam, jestem nowy w tym wszystkiem, wiec pewnie moje pytanie wywoła usmiech na twarzach większosci z was, ale to chyba nic zlego, usmiech w poniedzialek, to rzecz wazna :P

Mianowicie, kupilem spodenki rowerowe, nie ukrywajmy-w makro :D

teraz się zastanawiam, czy nie są one damskie przypadkiem. Jest podział na spodenki męskie/damskie?

Przedstawiam fotke wkładki, moze ona bedzie pomocna.

Nie wiem jak je zalozyc, tzn czy nie zakladam tył na przod :D Wydaje mi sie, ze szersza część do tyłu, ale odwrotnie jest jakby wygodniej.

Szczerze mowiac, to sam się smieje, jak to czytam, ale mimo wszystko licze na pomoc.

Pozdrawiam

post-119638-1240863696_thumb.jpg

Włączę się do tematu. Ja mam takie szorty z wkładką http://www.mikesport.pl/p/pl/3511/rogelli+...y+rowerowe.html.

Tylko ta cena mnie trochę dziwi. Bo ja rok temu dałem za nie w sklepie stacjonarnym 90 zł.

Szorty są w porządku. Wkładka praktycznie jest zawsze na swoim miejscu. Bo jak mogłoby być inaczej skoro wkładka to "bokserki" z pampersemem. Wystarczy tylko kupić odpowiedni rozmiar i nic się nie przesuwa. Oczywiście "wkładkę" można zakładać do zwykłych szortów. Same spodenki mają kieszenie na wysokości podudzia umiejscowione z tyłu. Dzięki czemu podczas jazdy "bagaż" naszych kieszeni nie utrudnia nam ruchów.

jesli zauwazam osc czeste przesuniecie sie wkladki do przodu podczas jazdy, oznacza to, iż mam za duze gatki?;)

Hmm, na to wygląda. Tak jak pisałem wcześniej w moim przypadku "wkładka" to są bokserki z pampersem. Bokserki są obcisłe, jeżeli rozmiar jest dobry to nie ma prawa nic się przesuwać. Chyba, że są jeszcze inne typy "wkładek".

Tak na marginesie, jeżeli ktoś nie chce wydać 100 zł i więcej na szorty z "wkładką". Może kupić samą "wkładkę" za 60 zł i zakładać zwykłe szorty.

• 3 tygodnie później...

Ja mam pytanie co do rozmiaru spodenek Shimano cw7u101400 od mikesport pl

Poniewaz gosciu dal tabele do koszulek a nie do spodenek na tych aukcjach, mam pytanie jakie brac przy wzroscie 187cm dlugosci nogi od krocza 87cm i obwodzie uda 67cm zastanawiam sie miedzy M/L/XL?

Ja mam pi razy drzwi wymiary podobne (193 cm / 90 cm / ~62cm) i mam XL i powiem Ci, że tak to są ok tylko w pasie są zbyt luźne. Także jak nie masz 95+ w pasie to nie bierz XL. W udzie mam jakoś 62 cm to nogawki są dość opięte. Myślę, że L będzie w porządku dla Ciebie, M może być lekko maława. Jakbym drugi raz kupował to też wziąłbym L.

Ps. Jak już zresztą pisałem w tym temacie.

W pasie mam 97cm z tym ze jest to "opona" ktorej mam nadzieje sie pozbyc :D To samo z udami, te 67cm to niestety w wiekszosci nie jest tkanka miesniowa :)

Dlatego poslucham rady bardziej doswiadczonego uzytkownika i zdecyduje sie na L :P

Juz wole zeby spodenki byly za ciasne niz za luzne i przez to mialyby mnie obcierac...

Dzieki za pomoc! :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...