polini89 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Mam małe pytanie czy wkładka antybakteryjna chroni nas tylko przed bakteriami czyli zapewnia higienę czy chroni nas także przed otarciami tyłka? Bo zamierzam kupić sobie spodenki gdyż zaczynam przygodę z rowerem ale chcę wiedzieć czy takie spodenki sprawią że nie bedzie mnie bolał tyłek po przejechaniu 30 km asfaltowego odcinka trasy na moim rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrekxc Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Jak sama nazwa wskazuje jest to wkładka antybakteryjna:D Jest miękka i może troche przyczynia się do poprawienia komfortu jazdy, ale nie to jest jej zadaniem. Bardzo długo jeździłem w zwykłych spodenkach rowerowych. teraz kupiłem sobie luźne szorty z wkładką. Powiem ze jeździ się o wiele wygodniej niż w bojówkach,a na pewno dżinsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sithh Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 No ja uzywam spodenek z wkladka ze wzgledu na otarcia,tzn ich brak . Bo otarcia w pachwinach to lipa na maxa No i moja koscista d..a mniej cierpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rimon Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 wkładka służy poprawie komfortu jazdy, przeciwdziała obtarciom. "Antybakteryjność" to bardziej chwyt marketingowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Na moim siodełku typu "deska" nie wyobrażam sobie komfortowej jazdy bez spodenek z wkładką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 a jakich spodenek używacie (firmy) ja szukam tylko szortów na te obcisłe jeszcze nie jestem w stanie sie odwarzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oriente Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Ja mam takie i przyjemnie milo sie jezdzi Nalini jest wporzadku firma, tam samo Ziener. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veldrinn Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Niektóre wkładki (te droższe) są z materiału, który naprawdę działa antybakteryjnie czyli blokuje rozwój bakterii. Już sam fakt, że pot wsiąka w ta wkładkę i nie mam kontaktu z kroczem poprawia higienę i komfort jazdy. Do tego dochodzi miekkie oparcie dla tyłeczka. polini89, jeśli dawno nie jeździłeś to i w specjalnych spodenkach będzie cię tyłek bolał Spodenki naprawdę pomagają w dłuższej jeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Tak czytam o tej wkładce i które spodenki z tą wkładką byście polecili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veldrinn Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 To zależy jaki masz budżet oraz czy chcesz szorty czy geterki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polini89 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 To może szorty na początek będą lepsze. To macie jakieś konkretne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Podepnę się korzystając z okazji, do tej pory paradowałem w spodenkach bcm nowatex, chcę spróbować czegoś nowego a do wyboru są: craft csc http://www.allegro.pl/item608721382_orygin...aft_nowe_l.html shimano http://www.allegro.pl/item607941354_shiman...rowerowe_m.html Te csc są fajne, tylko nie koniecznie chcę wciąż jeździć z z logo jakiegoś teamu na tyłku. Z drugiej strony czy warto dopłacać do shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rimon Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Nie wiem dlaczego niektórym siada psycha przed obcisłymi spodenkami. Są wygodniejsze. Krótkie mam Crafty i długie Rogellii. Wszystkie z szelkami. Wkładki wygodne. Niestety nawet po krótkiej jeździe bez pieluchy mam obtarte pachwiny i klejnoty i zadek. Przed jazdą smaruję newralgiczne miejsca Sudocremem i problem znika. luźniejsze szorty tez przerabiałem. Pielucha sie przesuwa i wtedy obtarcia są zapewnione. Efekt jest podobny jak długi marsz w źle założonych pofałdzonych skarpetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 a co myślicie o spodenkach adidasa? miał je ktoś? jakiej jakości jest pampers? http://www.harfa-harryson.com.pl/new/stron...owe/adidas.php5 Te ciuszki CSC podobją mi się ale też nie chce cały czas jeździć w ciuchach jakiegos teamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Adidas lubi się cenić, produkują profesjonalną odzież bardzo wysokiej jakości, ale niestety mają też swoją cenę. Ich krótkie spodenki kolarskie z szelkami potrafią kosztować 220-300pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 wiem że są drogie ale chodzi mi przede wszystkim o dobrą wkładke bo mają one mi długo służyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Na plus dla adidasa przemawia fakt, że produkują spodenki z wkładką w wersji damskiej, czyli zamiast uniwersalnego kroju otrzymujesz coś typowo pod kształt damskiej pupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Moi znajomi polecają 1. biemme, 2. endura. Sam sobie zamierzam na ten sezon coś kupić ale nie wiem jeszcze co. Biemme jest dość drogie, endura w zasięgu. Ale chyba nie ma co oszczędzać. Do tej pory używam jakichś zwykłych tanich spodenek z wkładkami, nie wiem nawet jakich firm (mam 3 pary starych spodenek) i są już niewygodne. No i jak chodzę po sklepach i oglądam to te nowe, droższe wkładki mają specjalne tłoczenia, które poprawiają znacząco wygodę. Tak myślę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 No nic, zamówiłem właśnie wspomniane spodenki shimano cw7u101400 w rozmiarze L (mam nadzieję, że przypasują ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Mam właśnie te Shimano, wziąłem je właśnie z racji tego, że są całe czarne bez żadnych napisów i udziwień. Tylko mały napis Shimano na lewej nogawce od przodu, no w sumie jest jeszcze taki znaczek na "prawej nerce", ale pod koszulką go nie widać Przejeździłem w nich tamten sezon i w tym już kilka razy zdarzyło się w krótkich i jak najbardziej polecam te spodenki. Tylko ja wziąłem chyba za duży rozmiar (XL), wziąłem ten, bo obawiałem się że L będą za krótkie na moje 193 wzrostu, i te (XL) na długość są bardzo w porządku ale niestety w pasie są dosyć luźne, a na udach są dosyć opięte (to wina tego iż w udzie jest grubo ponad 60cm ), no ale one powinny być opięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rimon Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Te ciuszki CSC podobją mi się ale też nie chce cały czas jeździć w ciuchach jakiegos teamu Crafty sa bez jakiś dużych napisów. http://www.mikesport.pl/p/pl/3559/craft+19...a+szelkach.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Halo... cena ! Kolega zastanawiał się, czy warto dopłacić do Shimano, które kosztują 160 zł. A Ty wyskakujesz ze spodenkami za 300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 no ta cena oj odstrasza... Chciałam te shimano wziąć ale nie moge znaleźć w rozmiarze S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Co do wspomnianych shimano: "Wkładka: (...) specjalnie zaprojektowana dla meżczyzn ", ale istnieją także modele shimano z wkładką damską jak w linku: http://www.mikesport.pl/photo/product_big/...8443b5b9b72.jpg Niestety w sklepach internetowych nie mogłem znaleźć, musiałabyś poszukać w bydzi albo poznaniu w sklepach sportowych/rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 tak tylko damskie spodenki pewnie będą bez szelek a takich nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.