polini89 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam. Kupiłem na allegro rower Kross level A2 xt i po ok 150 km łańcuch mi przeskakuje jak przycisnę mocniej w pedał lub poprostu gdy jest ciężko np. ostro pod górę. Pozatym od początku jest problem z przerzucaniem z 7 biegu na 8? I też niewiem o co chodzi. Moglibyście mi pomóc bo niewiem jak to naprawić. Pewnie wystrarczy tylko wyregulować bo przecież wszystko jest jeszcze nowe ale ja niemam pojęcia jak to zrobić gdyż to mój pierwszy lepszy sprzęt.Przypominam, że z tylu mam deore xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 1- łańcuch może być za długi 2- źle ustawiona przerzutka tylna - łańcuch za mało obejmuje zębatki 3- łańcuch źle spięty (sztywne któreś ogniwo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polini89 Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Czy to możliwe żeby seryjny łańcuch był zadługi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MM85 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bym najszybciej obstawiał źle skuty łańcuch, wal do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Takich tematów było już multum, pkt 1a regulaminu: prze założeniem tematu korzystamy z wyszukiwarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.