SlawekS Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam, mam zamiar kupic jeden z 3 rowerów gdzie takowe własnie wystepują i nie mam rozeznania jakie sa dziadowe a jakie nie help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Mam Giant MPH 3 i stwierdzam, że są OK. Jest to poprzednik i wydaje mi się, że jak na pierwsze hydrauliki są odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Ja bym był skłonny ku formuli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandakun Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Wiesz, z tych modeli co wypisałeś to Formula ORO K18 jest najlepsza. Ale to hamulec o kilka klas wyższy niż dwa pozostałe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Tak jak poprzednik powiem że Formula K18 to nie ta sama liga np Giant. Mogę jeszcze podzielić się doświadczeniem trochę bo jeździłem wcześniej 3 lata na Giant MPH3 i byłem zadowolony (faktycznie że giant na pierwsze hydrauliki się nadaje). Teraz mam K18 i to jest zupełnie inny hamulec (siła, modulacja, ergonomia klamki), oczywiście na plus dla K18. Pytanie czy na początek potrzebny taki hamulec jak K18 i czy słabsze nie wystarczą ale na to sam sobie musisz odpowiedzieć. A wracając do Twoje pytania o "dziadowość" to uważam że ani giant ani formula nie są "dziadowe". Co do trzeciego z wymienionych to nie mam z nim doświadczenia więc się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Shimano z serii 4xx z tego co mi wiadomo nie zbierają dobrych opinii. Lepiej nie schodzić poniżej serii M5xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machau Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ja mam inny problem z hamulcami GIANT ROOT. Od marca tego roku jestem posiadaczem roweru GIANT RAINIER http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/3238/34578/ i mam problem z tylnim hamulcem GIANT ROOT. Gdy kupywalem go hamulce chodzily jak brzytwa wystaarczylo lekko nacisnac klamke i rower stal w miejscu. Teraz mam problem bo zeby zachamowac klamke musze wcisnac na maxa lub czasami nawet 2 razy zeby zachamowac. Wczesniej już oddałem rower do servisu w tej sprawie i prawdopodobnie brakowalo jakiegos oleju, zostalo to zrobione i chodzily jak nowe lecz po 2-3 dniach jest to samo. Czy ktoś wie co może być przyczyną? Może być wyciek jakiegos olejju? Nie znam się zabaradzo dlatego prosze o pomoce. jkbc gg 3962686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Skoro za pierwszym razem brakowało oleju to pewnie był wyciek i może go nie zlokalizowali tylko nalali nowego a układ dalej cieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.