Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Tani amortyzator 1 cal gwintowany.

dervan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie, potrzebuję jakiś tani amortyzator z rurą sterową 1" z gwintem. Dla siostry, która nie jeździ zbyt ostro (las, polne drogi, itp...), więc nie mus być jakiś superwytrzymały, ale lepiej żeby to nie był zoom :P Rower MTB 26" oczywiście.

Pozdrawiam

Napisano

podpisuje się obiema rękoma pod tym postem, również poszukuje amortyzatora na 1" z gwintem

Warunki jakie musi spełniać solidny i w miarę miękki :D dla mojej mamy waży ok 53kg.

Jak się domyślam, to większość amorków na 1" jest dość tania.

Ideałem był by np. XCR w wersji na 1" ale coś takiego to tylko w erze :P

Napisano

Może Suntour xct/xcm + operacja wyjęcia elastomera. na pewno zmięknie, a już na wstępie nie jest zbyt twardo.

Tylko nie wiem czy lepsze roczniki 2009 ( mają w nazwie v2) czy 2008. W 2009 widzę że ma inne uszczelki niż poprzednie roczniki, bez tych osłonek przeciwkurzowych.

Napisano

hmmm a porównując tylko te dwa amortyzatory XCM i XCT to ich główna różnica to skok i użyte materiały

XCM czytając opisy na allegro są w całości alu???

a XCT mają golenie dolne magnezowe.. (częściej spotykany materiał)

I z obrazków patrząc to różnią się też średnicą goleni i skokiem to na plus XCT 100mm może popsuć geometrię :/

Napisano

Miałem obydwa i praktycznie nie ma różnicy w pracy. To były trochę starsze roczniki (2006-2007), a więc coś się może zmieniło w tych nowych.

XCT jest taki budżetowy na maxa, tzn. ma sprężynę tylko w jednej goleni :D

Generalnie za tą cenę i na 1" nie ma co wybrzydzać :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Hmm wlasnie - XCM ma skok 100mm a XCT 80mm - wiec ten drugi tak bardzo nie zjedza geometrii ramy.

Pytanie czy te 2cm faktycznie zrobia tak wielka roznice? Chodzi o XC, wiec az 200cm skoku to ja nie potrzebuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...