Shadowcat Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Zamów sobie poprzez Bikemana [ www.bikeman.pl ] lub inne e-sklep, kask [mówie o Indicatorze] i tak jest w rozmiarze uniwersalnym [54 - 61cm] więc jeśli jesteś pewien że na Twoją bańkę pasuję to w ten sposób masz szansę go zdobyć Ps. Też kocham ten kask...tylko wolałbym Niebieski 2006 niż Niebiesko - Biały 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 miałem kupić ten kask ale kupiłem encinala w tej samej cenie, a instrukcja owszem kompletnie miażdzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nat Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Od niedawna mam Giro Encinala i dla mojej głowy skorupa jest bardzo wygodna Tylko nie pasują mi paski i zapięcie pod brodą... Paski są za szerokie (w dodatku szare) a zapięcie bardzo masywne i po prostu mnie uwiera i dusi Może mam za krótką brodę?? Jest to model z 2006 roku i ma pokrętło do regulacji, co jest bardzo praktyczne, tylko te paski... Zastanawiam się, czy jest możliwa ich wymiana. Może ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 hehehe ja mam ten sam kask biało-czerwony, bardzo wygodny trzyma sie mojej głowy jak czapeczka:)) ale kupiłem go za 149zł w Silesia city centerw katowicach sklep inter sport:) mieli przecene:))Polecam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 mam Indicatora - czarnego - model 2006 z regulacją na kółeczko - jest bardzo wygodny i nie telepie sie na glowie nawet bez zapięcia dolnego zapięcia . Tylko powiedzcie mi do czego służą te niebieskie grube gąbki dostarczane w komplecie z kaskiem... i nie rozumiem dlaczego instrukcja obsługi kasku miażdży... dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Gąbki służą do przylepienia ich sobie do rzepów znajdujących się wewnątrz kasku...innymi słowy żeby bańce było wygodniej A instrukcja miażdży między innymi dzięki takiemu tekstowi > "W znakomitej większości kasków wewnętrzne gąbeczki są przyczepione na rzepy i można je łatwo odczepić celem odświeżenia. Zaleca się wykonywac tę czynnośc odpowiednio wcześniej niż wtedy gdy czcigodna małżonka stwierdza że z tym kaskiem w jednym pokoju nie jest w stanie dłużej wytrzymać." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 1. albo jestem ślepy albo nie wiem - moje paski które mam wewn. kasku - takie niebieskie na samym środku - nie są na rzepy - to klej jest... te grube gąbki również nie mają rzepów - na klej je czy jak ? a tak z drugiej strony - czy ktos z Was ma wklejone te grube gąbki - jeżeli tak to czy ja moge prosci o foto - jak to w praktyce ma wygladac ? 2. no tak - jeśli o takie teksty chodzi z instrukcji to pełen szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 W moim Havoc'u też mam te gąbki i nie wiem co z nimi zrobić, bo wewnątrz mam 5 odpinanych gąbek. Może je się przykleja do paska pod brodę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 A nie sa zapasowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 chyba sa po to ze jak komus kask gdzies uciska to je sie nakleja w tym miejscu by temu zapobiec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 hmmm mooncycle chyba ma racje a co do tego zeby je na paski przykleic to glupie bo będziesz musiał paski powiększac:Pa i tak będzie cie ta gąbka gniotła:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Sory, że tak okopuję, ale właśnie mam zamiar kupić ten kask i szukam nowych opinii, bo chociaż wydaje się to mało prawdopodobobne żeby zmienili coś w produkcji kasku to może jednak nowe roczniki sa jakies inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Ja mialem do wyboru indicatora za 170zl i rift za 200zl w GO Sporcie . Zdecydowalem sie na rifta bo ma: - wiecej skorupy niz steropianu (glownie po bokach) - az 1 otwor wentylacyjny wiecej xD - ladniejszy kolor (ostatnie sztuki obydwu kaskow) - jakis taki ladniejszy ksztalt - po przymierzeniu wygodniejszy wydal mi sie rift (moze za sprawa tego ze jakis d<cenzura>l przyczepil do indicatora to plastikowe przed kradzierza na pasek tuz pod broda :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kordi Napisano 16 Marca 2009 Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Czarny Giro Indy. Wygodny, dobry, czy skuteczny - nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 31 Marca 2009 Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Indicator rocznik 2007: dopasowanie kasku do głowy jest świetnie, gorzej z wentylacją. Dzisiaj wybrałem się na rower i przy temperaturze jakieś 8*C oraz nie małemu wiatrowi głowa mi się jednak spociło i to znacząco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meshuggah Napisano 10 Maja 2011 Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Kask Giro Indicator Warty kupna? Jaka jest dobra cena na allegro sa za 159zl ale to chyba drogo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 (edytowane) ja go uzywam od 4 lat i nie mam zastrzezen a czy cena dobra, hmm, kiedys były drozsze, Edytowane 8 Maja 2012 przez Rafał87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi