Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamów sobie poprzez Bikemana [ www.bikeman.pl ] lub inne e-sklep, kask [mówie o Indicatorze] i tak jest w rozmiarze uniwersalnym [54 - 61cm] więc jeśli jesteś pewien że na Twoją bańkę pasuję to w ten sposób masz szansę go zdobyć :P;)

Ps. Też kocham ten kask...tylko wolałbym Niebieski 2006 niż Niebiesko - Biały 2005 :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Od niedawna mam Giro Encinala i dla mojej głowy skorupa jest bardzo wygodna :) Tylko nie pasują mi paski i zapięcie pod brodą... Paski są za szerokie (w dodatku szare) a zapięcie bardzo masywne i po prostu mnie uwiera i dusi :) Może mam za krótką brodę?? :) Jest to model z 2006 roku i ma pokrętło do regulacji, co jest bardzo praktyczne, tylko te paski... Zastanawiam się, czy jest możliwa ich wymiana. Może ktoś wie?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

hehehe ja mam ten sam kask biało-czerwony, bardzo wygodny trzyma sie mojej głowy jak czapeczka:)) ale kupiłem go za 149zł w Silesia city centerw katowicach sklep inter sport:) mieli przecene:))Polecam:)

Napisano

mam Indicatora - czarnego - model 2006 z regulacją na kółeczko - jest bardzo wygodny i nie telepie sie na glowie nawet bez zapięcia dolnego zapięcia ;). Tylko powiedzcie mi do czego służą te niebieskie grube gąbki dostarczane w komplecie z kaskiem... i nie rozumiem dlaczego instrukcja obsługi kasku miażdży... dzieki za odpowiedzi

Napisano

Gąbki służą do przylepienia ich sobie do rzepów znajdujących się wewnątrz kasku...innymi słowy żeby bańce było wygodniej :)

A instrukcja miażdży między innymi dzięki takiemu tekstowi > "W znakomitej większości kasków wewnętrzne gąbeczki są przyczepione na rzepy i można je łatwo odczepić celem odświeżenia. Zaleca się wykonywac tę czynnośc odpowiednio wcześniej niż wtedy gdy czcigodna małżonka stwierdza że z tym kaskiem w jednym pokoju nie jest w stanie dłużej wytrzymać." ;)

Napisano

1. albo jestem ślepy albo nie wiem - moje paski które mam wewn. kasku - takie niebieskie na samym środku - nie są na rzepy - to klej jest... te grube gąbki również nie mają rzepów - na klej je czy jak ? a tak z drugiej strony - czy ktos z Was ma wklejone te grube gąbki - jeżeli tak to czy ja moge prosci o foto - jak to w praktyce ma wygladac ?

2. no tak - jeśli o takie teksty chodzi z instrukcji to pełen szacun :D

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

hmmm mooncycle chyba ma racje :D a co do tego zeby je na paski przykleic to glupie bo będziesz musiał paski powiększac:Pa i tak będzie cie ta gąbka gniotła:P

• 2 lata później...
Napisano

Sory, że tak okopuję, ale właśnie mam zamiar kupić ten kask i szukam nowych opinii, bo chociaż wydaje się to mało prawdopodobobne żeby zmienili coś w produkcji kasku to może jednak nowe roczniki sa jakies inne.

Napisano

Ja mialem do wyboru indicatora za 170zl i rift za 200zl w GO Sporcie . Zdecydowalem sie na rifta bo ma:

- wiecej skorupy niz steropianu (glownie po bokach)

- az 1 otwor wentylacyjny wiecej xD

- ladniejszy kolor (ostatnie sztuki obydwu kaskow)

- jakis taki ladniejszy ksztalt :)

- po przymierzeniu wygodniejszy wydal mi sie rift (moze za sprawa tego ze jakis d<cenzura>l przyczepil do indicatora to plastikowe przed kradzierza na pasek tuz pod broda :/)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Indicator rocznik 2007: dopasowanie kasku do głowy jest świetnie, gorzej z wentylacją. Dzisiaj wybrałem się na rower i przy temperaturze jakieś 8*C oraz nie małemu wiatrowi głowa mi się jednak spociło i to znacząco...

• 2 lata później...
  • 11 miesięcy temu...
Napisano (edytowane)

ja go uzywam od 4 lat i nie mam zastrzezen :) a czy cena dobra, hmm, kiedys były drozsze,

Edytowane przez Rafał87
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...