Niestandardowy Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam Mam taki problem otóż robię bunny hop'a w taki sposób: robię mini manuala (przechylam się do tyłu i podnoszę koło) przechylam się trochę do przodu i ''podciągam pedały'' (staram się przynajmniej) jak w tym filmiki od 50 sekundy:http://www.youtube.com/watch?v=RAem3L7Rlpk robię go na wysokość około 7-10cm (nie mam dobrego sprzętu ale w niedługim czasie postaram się coś skołować) i nie chce wyjść większy i tu pojawia się moje pytanię: 1 Czy źle go robię?? 2 Dobrze go robię tylko trzeba jeszcze trochę (znaczy bardzo bardzo bardzo dużo) treningu (robię go od 3-4 dni) Obejrzałem kilka filmików i czytałem opisy ale oni zawsze pokazują jak się robi super bunny hop'a a nigdy początków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 ucz sie od razu 'super' bunnego ! Mozliwe ze masz zly sprzet, to duzo zmienia. Na suburbanie z krotkim tylem ja robilem na 70-80cm a na zwyklym mtb 21" 30-40cm to maks jak dla mnie. Druga sprawa ze im dluzej cwiczysz tym oczywiscie wyzej bedziesz robil to chyba OCZYWISTE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 jak na 3 dni to i tak niezle dorwales najlepszy filmik how to, wiec korzystaj z niego.. bh wyglada mniej wiecej tak - podnosisz przednie kolo dosc mocno, tak jakbys chcial przerzucić swój ciężar za tylne i tuż przed tym jak koło osiągnie najwyższy punkt przechylasz się do przodu i kierownice wypychasz przedsiebie, jakbys chcial ją odepchnąć i w tym samym momencie podciągasz tylne koło jak jakbys chcial zeby dotknelo twojego tyłka mam nadzieje ze pomoglem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.