Xanagaz Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Konkretnie chodzi o modele 9rzędowe: AC-901, AC-902, AC-903, AC-991 PRO, AC-992 PRO. Miał ktoś z nimi jakieś doświadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja mam AC-881 PRO w single speedzie. Spinka działa jak ta Srama, można spiąć i rozpiąć, łańcuch lekki, dokładnie 304g waży przy 116 ogniwach bodajże, przejechałem 400km, na razie się nie rozciągnął no bo jak przy takim dystansie. Ogólnie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Ja posiadam model AC-991 PRO w moim fullu AM. Łańcuch przejeździł już ok 1300km. Jak na razie nie mam zastrzeżeń. Może w najbliższym czasie wybiorę się sprawdzić czy się nie rozciągnął. Rozmawiałem przed zakupem z mechanikiem z zaprzyjaźnionego serwisu i gorąco polecał mi te łańcuchy accenta z wyższych modeli. Na kartce parametry rzeczywiście b. dobre (teraz już nie pamiętam co i jak ale miał stosunkowo dużą wytrzymałość na rozciąganie). Jak jest w rzeczywistości ciężko powiedzieć. Jedyne co zauważyłem to, że poprzedni łańcuch XT-ka współpracował ciszej z kasetą i korbą XT. Ten accent jest trochę głośniejszy co jednak mi nie przeszkadza. Jak dla mnie zaletą jest całkiem niska waga i co ciekawe łatwiej czyści mi się ten łańcuch z brudu niż shimanowskie łańcuchy! Ogólnie polecam, choć o stopniu rozciągnięcia wiele powiedzieć nie mogę, jak wskocze do serwisu i zmierzę to dam znać. Tylko nie obiecuje że nastąpi to na dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 dużą wytrzymałość na rozciąganie Standardowe 10kN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateunio Napisano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Kupiłem 901 w zeszłym tygodniu tylko dlatego, że zerwałem KMC9900 a potrzebowałem szybko łańcucha. Efekt: skacze jak szalony ( może to wina używanej kasety). W tym tygodniu przyjdzie nowa kaseta SLX'a więc zdam relację jak współgra z nową kasetą. Jeżeli nie będzie problemów to będzie drugi łańcuch na zmianę dla nowego KMC. Pozytywnie zaskoczyła mnie waga: 116 ogniw 294 g czyli tyle co inne łańcuchy w dużo wyższej cenie. Jeżeli szukasz dobrego/taniego łańcucha polecam tego KMC 9900 odpowiednik XTR'a. http://allegro.pl/item600348492_nowy_lancu..._114_ogniw.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jakieś 400 km temu kupiłem AC903 i używam go z napędem XT. Wg. mnie minusem jest jakby mniej kulturalna współpraca czyli gorzej zmienia biegi. Do plusów zaliczam to że jest niklowany i łatwiej się go czyści - przynajmniej z wierzchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.