Skocz do zawartości

[łańcuchy] Accenta

Xanagaz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam AC-881 PRO w single speedzie. Spinka działa jak ta Srama, można spiąć i rozpiąć, łańcuch lekki, dokładnie 304g waży przy 116 ogniwach bodajże, przejechałem 400km, na razie się nie rozciągnął no bo jak przy takim dystansie. :D Ogólnie polecam.

Ja posiadam model AC-991 PRO w moim fullu AM. Łańcuch przejeździł już ok 1300km. Jak na razie nie mam zastrzeżeń. Może w najbliższym czasie wybiorę się sprawdzić czy się nie rozciągnął. Rozmawiałem przed zakupem z mechanikiem z zaprzyjaźnionego serwisu i gorąco polecał mi te łańcuchy accenta z wyższych modeli. Na kartce parametry rzeczywiście b. dobre (teraz już nie pamiętam co i jak ale miał stosunkowo dużą wytrzymałość na rozciąganie). Jak jest w rzeczywistości ciężko powiedzieć. Jedyne co zauważyłem to, że poprzedni łańcuch XT-ka współpracował ciszej z kasetą i korbą XT. Ten accent jest trochę głośniejszy co jednak mi nie przeszkadza. Jak dla mnie zaletą jest całkiem niska waga i co ciekawe łatwiej czyści mi się ten łańcuch z brudu niż shimanowskie łańcuchy! Ogólnie polecam, choć o stopniu rozciągnięcia wiele powiedzieć nie mogę, jak wskocze do serwisu i zmierzę to dam znać. Tylko nie obiecuje że nastąpi to na dniach.

Kupiłem 901 w zeszłym tygodniu tylko dlatego, że zerwałem KMC9900 a potrzebowałem szybko łańcucha. Efekt: skacze jak szalony ( może to wina używanej kasety). W tym tygodniu przyjdzie nowa kaseta SLX'a więc zdam relację jak współgra z nową kasetą. Jeżeli nie będzie problemów to będzie drugi łańcuch na zmianę dla nowego KMC. Pozytywnie zaskoczyła mnie waga: 116 ogniw 294 g czyli tyle co inne łańcuchy w dużo wyższej cenie. Jeżeli szukasz dobrego/taniego łańcucha polecam tego KMC 9900 odpowiednik XTR'a.

http://allegro.pl/item600348492_nowy_lancu..._114_ogniw.html

Jakieś 400 km temu kupiłem AC903 i używam go z napędem XT. Wg. mnie minusem jest jakby mniej kulturalna współpraca czyli gorzej zmienia biegi. Do plusów zaliczam to że jest niklowany i łatwiej się go czyści - przynajmniej z wierzchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...