Skocz do zawartości

[rękawiczki] damskie bez palców

gremson

Rekomendowane odpowiedzi

polecam oferte firmy Chiba ... tutaj masz ich wyroby http://www.chibagloves.com/id75.html .. ja osobiscie od tego sezonu jeżdżę w damskich Chiba Bio X Cell... jestem bardzo zadowolona. świetnie przylegają..nigdzie nie uciskają.. mają wszystko co dobre rękawiczki mieć powinny.. z wierzchu cienka rozciagliwa lycra ..kciuk z frotte /he na pot i inne wydzieliny ;) / rzep.. hmm .. wygodny ... a ile wytrzyma to się zobaczy...póki co trzyma i ma się dobrze...oczywiście tasiemki między palcami są...z wad to jedynie takie estetyczne bzdety...lycra się leciutko już zaczęła mi zaciagać tu i ówdzie..ale wszystko co eksploatowane się zużywa..za moje w sklepie dałam 63 zł... moim zdaniem warto na te wyroby zwrócić uwage.. ;)

Nie sądziłam, że rękawiczki są i damskie i męskie.. :) Myślę, że to trochę już przesada.. spodnie, koszulka mogą być w 2 wersjach, ale rękawiczki.. Ja zwykle kupuję po prostu takie, które pasują i się podobają, i już..

potwierdzam - Chiba robi b.dobre rękawiczki, używałam 1 szt żelowych ponad 4 sezony , aż sie rozpadły w praniu, mimo iż lycra sie zaciąga a obrazek schodzi po pierwszym praniu polecam tę firmę

teraz kupiłam też Chiba, ale z palcami, na razie zimne poranki dają znać , a ręce zawsze mi marzną jako pierwsze

!! damskie rękawiczki mają chyba inną rozmiarówkę, mierząc jednocześnie S-kę 661 i S-kę Chiby, ta pierwsza jest dla mnie za duża !!

ja miałam meridy takie za 30/35 zł, teraz kellysa - ot zwykłe rękawiczki i jak to rękawiczki kiedy dobierze się rozmiar są bardzo wygodne ;) o ile merida trochę już się wytarła, tak kellysy żelowe nadal trzymają.

W upały natomiast z nich nie korzystam bo nie mogę znieść kolarskiej opalenizny :D jak rano wyjeżdżam, to w południe wiszą sobie zaciągnięte przez róg jako miękka podkładka pod nadgarstki :D

kiedyś miałam zajawkę na scott'a... super design!

rękawiczki tuz nad kciukiem maja 9 cm, potem się zwężają do 8 cm pod palcami

środkowy / najdłuższy palec ma długość 7,5 cm

wszystko mierzone leżąc luźno, po włożeniu na rękę rękawiczki lekko się naciągają i są super

tu link do moich chibek:

http://www.rowersport.pl/produkt/1905_lady_orchid

Ja mam męskie rękawiczki

Scott Essential

Wierzch

Lycra

Power Mesh

Terry Cloth

Strona wewnętrzna dłoni

Clarino

Cechy

- wysoki stopień wentylacji wierzchu dłoni

- pętle do szybkiego ściągania

- silikonowy napis na dłoni

- skórzane wzmocnienie do naciągania

- wyściełana dłoń

- zapięcie rzepem

- pętle między palcami

- wyściółka żelowa

Trochę ode mnie: przy kciuku jest fajny materiał który ściera pot z czoła jednym zamachem :thanks: Wygodne, dobrze się dopasowują do ręki, Rzep sprawia ze rękawiczki się nie zsuwają i nie kręcą. Dzięki pętlą szybko się zdejmuje, bez tych rękawiczek nie umiem już jeździć :thanks: ręka się nie poci i rzeczywiście jest duża wentylacja. Ładne są zielone i czarne :thumbsup:

http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/index.p...amp;prod_id=506

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...