Skocz do zawartości

[kierownica] prosta, wąska, 31.8, do ścigania

banana frog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam Treka 6300 z roku 2008 z szeroką (660), giętą (25) kierą Bontragera. Chcę w tym roku spróbować sił w kilku maratonach i ta kiera - chociaż wygodna - po prostu nie sprzyja ściganiu. Jeździłem na bike'u z wąską i prostą i bardzo mi odpowiadała. Stąd pytanie: jaką wybrać? Myślę o szerokości 560-580, i cenie w granicach 100 zł (chociaż, gdyby to miało sens, jestem w stanie szarpnąć się na więcej :thumbsup:). Ważę lekko ponad 60 kg.

Znalazłem coś takiego:

http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...roducts_id=1612

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie...

Napisano

W sumie dobry wybór, mozna jeszcze spróbowac zapolowac na truvativ team , czasem pokazuja sie na allegro w okolicach 50-80 pln. waga ok 140 gram wg producenta

Napisano

Używam tego Boplighta od roku, czyli jakieś 12 ooo km za nią i spisuje się dobrze. Tylko podczas gleby, gdy uderzy się końcem roga mocno to pod obejmami robią się wgniotki, których i tak nie widać :thumbsup: Waga mojej, to 161 g.

Napisano

Przed boplightem nieco ostrzegam - jeśli ktoś lubi mieć klamki hamulcowe bliżej mostka to te 'wybrzuszenie' może nieco przeszkadzać. Problem pojawia się głównie gdy ktoś rogów używa bo wtedy klamki trzeba przestawić i może (ale nie musi, zależy od preferencji) pojawić się problem. Obecnie używam Truvativ Team, też 31,8 jak jeździłem bez rogów to było spoko, sporo miejsca i w ogóle ale odkąd założyłem różki to pojawił się problem z manetką blokującą - nie szło już jej tak łatwo zamocować jak wcześniej. Ale nic nie poradzę - te mocowanie mi pasuje i w najbliższym czasie nie zamierzam się przestawiać na inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...