reka123 Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Chodzi o to: http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35812,3410675.html osobiście uważam, że nie jest to niezbędne do szczęścia dla bikerów, lepiej było by gdyby zainwestowali w wymianę asfaltu na drodze rowerowej na bulwarze bo jego stan z roku na rok jest coraz gorszy lub zbudowali kolejne kilka km dróg rowerowych. Ale, że darowanemu koniowi w zęby się nie patrzy to cieszę się, że powstaje taka inwestycja. Jakie są wasze opinie w tej sprawie? Strata pieniędzy czy strzał w dziesiątkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Brak [ ] w temacie. Regulamin się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 W tym dziale nie respektujemy tak restrykcyjnie regulaminu także zbastuj insideee Jak dla mnie głupotą są te szklane barierki. Jedno uderzenie kołem i już po nich. Z Krakowa nie jestem, więc nie wiem czy taka kładka jest potrzebna czy nie ale na pewno można by ją taniej wybudować. Mówię tu o czymś na wzór tej kładki -> http://www.rowery.org.pl/kladka/kladka/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reka123 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Schwefel ta kładka, którą Ty wysłałeś jest zrobiona faktycznie z myślą o rowerzystach, natomiast to co chcą nam wybudować, wydaje mi się, że jest bardziej na pokaz... Co do [ ] to wzorując się na innych topikach z tego działu uznałem, że nie jest koniecznym by dawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomig Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 E tam ja uwazam że dobrze że coś wogóle robią chociaz mna pokaz. Aczkolwiek wolałbym gdyby przedłużyli ścieżki na całą długość np. wielickiej bo jazda po wielickiej w godzinach szczytu to prawie samobójswo chyba że ktoś ma stalowe łokcie i nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Pomysl jak najbardziej trafiony, takie przeprawy maja swoj urok, np: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mill.bridge.from.tate.modern.arp.jpg Ta przeprawa w Londynie jest bardzo popularna gdyz laczy turystyczne hot spots po obu stronach rzeki, czego serdecznie zycze szczegolnie Podgorzu... I pytanie czy jazda na rowerze bedzie dozwolona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Most łączący Kazimierz i Podgórze jest do niczego alejki, przeznaczone dla pieszych są wąskie, a o samej drodze to już nie ma co gadać. Myśle że to jest dobry pomysł ponieważ bardzo dużo ludzi jeździ w tamtych rejonach (po bulwarach). Co do pieniędzy przeznaczonych na kładke pod-kaz, a tą przy drodze A4 kładka o której jest mowa w temacie jest w "centrum" miasta, gdzie codziennie przetacza sie mnóstwo osób, bardzo dużo wycieczek więc miasto nie chciało budować jakiegoś blaszaka który by tylko odstraszał swoim wykonaniem. Tak to widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JustMe Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Tyle kasy wywalonej w błoto, a właściwie wwalonej w rzekę Według mnie pomysł bez sensu zwłaszcza że pare metrów dalej można spokojnie przejechać na drugą stronę przez most. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Może i można przejechać pare metrów dalej przez most ale zważ że: 1) most jest w stanie tragicznym, nie ma na nim ścieżek rowerowych 2) w tej okolicy dużo osób przemieszcza sie z małymi dziećmi, a lepiej żeby nie chodzili z nimi przez most. Sprawa bezpieczeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo73 Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Tyle pieniędzy co poszła w tą kładke - to by sie ładne kilometry ścieżek rowerowych zrobiło. Dwa mosty obok niej. Jak kto chciał z podgórza na kazik to i tak bez problemow sie dostał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onek Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Jak ktoś chce to może nawet przepłynąć Wisłę żeby sie dostać na drugi brzeg, po co mu kładka? Nie ma co gadać "tyle pieniędzy poszło w błoto" tylko sie cieszyć z inwestycji. A może bedzie to swego rodzaju motorem, który pociągnie za sobą dalsze wydatki aby umożliwić rowerzystą/turystą bezpieczne podróżowanie rowerem po Krakowie. Pewnie że wad można doszukać sie wszędzie ale lepiej szukać pozytywów niż biadolić co by było gdyby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.