Kwazor Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Własnie szukam i szukam kasety to wszystkie srebrne ( czarne lepiej maskuje czarny syf ) Równiez tył ramy u mnie jeszcz czarny matowy i kaseta org to CS-HG30 ona jest czarno brazowa ( lakierowana ) kurna nawet zapomniałem ze wstawke brązowa miala hihi.. Kocham mocno lać oliwe i wiadomo jak to ciagnie syf pozniej... Co poza CS-HG30 jest jeszcze w czarnych odcieniach? na razie jeszcze do wymiany kasety troche mi zostało ale juz teraz wole poszukac czegos jak mi łancuch w koncu sie urwie ( tylko w wigry 3 udało mi sie go zerwac ) moj łancuch na razie to KMC Z-72.. P.s. Mam taki problem jak temperatura jest w poblizu 5 stopni ze "urywa " mi napęd na tylnie koło czyli ząbki w kasecie nie łapia... ( wiadomo jak sie to fajnie konczy jak próbujesz dęba stanac a tu nagle zerowy opór na korbach.... dzieje sie to zwłącza przy silnym depnięciu na pedaly) I równiez przy braku pedałowania łańcuch sam sie "luzni" bo go kaseta pociaga... Podejrzewam smar ze zastyga w niskich temp i tu sie cuda dzieja....
Schwefel Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 To trzeba się nauczyć smarować łańcuch a nie szukać na siłę czarnej kasety. Tu masz wszystko dokładnie opisane -> http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...t=0&start=0
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.