Earl Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Miałem dwa bolty Darta, no pojeździłem na nich pół roku. Niestety tylny się skrzywił , i nie chciał wyjść z piasty, dodatkowo był bardzo obrobione gniazdo imbusa . Natomiast przedni się trzyma i jeździ w drugim rowerze do dziś.
Crazyk Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 dodatkowo było bardzo obrobione gniazdo imbusa Ale to chyba tylko i wyłącznie Twoja wina. Słabej jakości imbus lub nieumiejętne używanie klucza. Sruby w boltach są wystarczająco mocne..
Earl Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Ale to chyba tylko i wyłącznie Twoja wina. Słabej jakości imbus lub nieumiejętne używanie klucza. Sruby w boltach są wystarczająco mocne.. Wina i moja i klucza, klucz był kiepskiej jakości, a ja dokręcałem za mocno, raz się zjechało to później nie było to do odkręcenia. Jednak polecam (warto dokręcić mocniej trochę przedni bolt, może się odkręcać) .
nieborak Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 Ktoś może wie jaka powinna być prawidłowa długość szpilki w tych zaciskach?
nieborak Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 No to u mnie tył 175 a przód 140 mm. Z tym, że i tak dokręcają się jedynie do początku tej czarnej uszczelki. Tak powinno być? W poprzednich BBB szpilka jeszcze wystawała z jakiś 1 cm poza nakrętkę, a tu nawet nie dochodzi do końca.
szliri Napisano 11 Marca 2011 Napisano 11 Marca 2011 u mnie nie dochodzi do końca i nie wystaje, wygląda to tak : W sklepie miałem okazje porównać te zaciski i zdarzało się że jeden był dłuższy inny krótszy, nawet o 1 cm
Grand231 Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 To w końcu suma sumarum warto je kupować?.
senjiro Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Moim zdaniem jest sens jeśli ktoś chce wagę zbić lub połowicznie zabezpieczyć koła w rowerze;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.