Skocz do zawartości

[Zacisk] Dartmoor Bolt

michciu_h

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Miałem dwa bolty Darta, no pojeździłem na nich pół roku. Niestety tylny się skrzywił :) , i nie chciał wyjść z piasty, dodatkowo był bardzo obrobione gniazdo imbusa :) . Natomiast przedni się trzyma i jeździ w drugim rowerze do dziś.

Napisano

dodatkowo było bardzo obrobione gniazdo imbusa :thumbsup:

Ale to chyba tylko i wyłącznie Twoja wina. Słabej jakości imbus lub nieumiejętne używanie klucza. Sruby w boltach są wystarczająco mocne..

Napisano

Ale to chyba tylko i wyłącznie Twoja wina. Słabej jakości imbus lub nieumiejętne używanie klucza. Sruby w boltach są wystarczająco mocne..

Wina i moja i klucza, klucz był kiepskiej jakości, a ja dokręcałem za mocno, raz się zjechało to później nie było to do odkręcenia. Jednak polecam (warto dokręcić mocniej trochę przedni bolt, może się odkręcać) .

• 2 miesiące temu...
Napisano

No to u mnie tył 175 a przód 140 mm. Z tym, że i tak dokręcają się jedynie do początku tej czarnej uszczelki. Tak powinno być? W poprzednich BBB szpilka jeszcze wystawała z jakiś 1 cm poza nakrętkę, a tu nawet nie dochodzi do końca.

Napisano

u mnie nie dochodzi do końca i nie wystaje, wygląda to tak :

0ab79b16f73fb570.jpg

W sklepie miałem okazje porównać te zaciski i zdarzało się że jeden był dłuższy inny krótszy, nawet o 1 cm :no:

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...