Skocz do zawartości

[serwis] naprawa rowerów w Poznaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, możecie polecić sprawdzony serwis rowerowy, ale nie taki przyklejony do sklepu rowerowego. Te przyklejone w pierwszej kolejności biorą się za serwis rowerów zakupionych u nich a na końcu za pozostałe zlecenia. Jestem z antoninka w Poznaniu - może coś na ratajach lub w Swarzędzu. Chcę zrobić porządny przegląd roweru z wymianą koniecznych elementów a sam nie mam do tego zdolności.

Napisano

napisz do kolegi Dejot, on ma umiejetnosci, niezbedny sprzet i na pewno bierze mniej niz serwis, a profesjonalizm rownie wysoki albo i jeszcze lepszy

Napisano

Polecam pana Kaczałę, który robi rowery na os. Kosmonautów 13c. Bardzo w porządku pan znający się na rzeczy :)

Napisano

hmm iście serwisowy punkt prowadzi nie jaki "p. Marian Faryniarz" ul. Poznańska 58a tel.848-19-52

nie wiem czy tel jest aktualny dawno nie korzystałem z jego usług od jakiegoś czasu wszystko staram się robić we własnym zakresie

Napisano

Uważam, że najlepszy serwis w okolicach Poznania to 2koła w Suchym lesie. O Swarzędzu zapomnij, serwisy do dupy, sklepy też. W Pniu Cyklotury, Colexy itp itd można próbować, ale ja już nie zamierzam, a na pewno nie w Colexie. Nie zawiedziesz się na 2koła, tylko pamiętaj, że teraz szybko nie będziesz mał terminu, jest wiosna, są zapisy.

Napisano

ze swojej strony też mogę polecić 2 koła ;) raz się tylko na nich zawiodłem bo nie wyregulowali mi dobrze przerzutki tj. pancerz nadawał się do wymiany oni zrobili tak "że lepiej się nie da" :)

Napisano
Polecam pana Kaczałę, który robi rowery na os. Kosmonautów 13c. Bardzo w porządku pan znający się na rzeczy <_<

Kompletnie nie polecam tego gościa.

Rower doprowadził mi do stanu takiego że lepiej nie mówić. Linki do wymiany klocki starte napęd niesmarowany już nie wspomnę o piastach wżery jak nie wiem.

A kasę brał za smarowanie. Wyliczyłem żeby doprowadzić rower do stanu używalności musiałbym wywalić min 1500 zł. Po roku powiedział mi że krorby nie mógł zdjąć i należy ją ciąć. :devil:

Od tego czasu sam sobie serwisuje rower kupiłem narzędzia i sam wszystko robię.

pozdrawiam

MAX

nie wiem czy tel jest aktualny dawno nie korzystałem z jego usług od jakiegoś czasu wszystko staram się robić we własnym zakresie

Popieram lepiej serwisować sobie samemu zwykłe przeglądy i smarowania można ze spokojem zrobić samemu.

Wiesz że masz zrobione przyzwoicie. I na czas. A nie że musisz czekać.

pozdrawiam

MAX

Napisano

mam rower Cube Acid z 2003 z hamulcami hs33 i amorkiem rock shox (jakiś podstawowy model - nie pamiętam) no i chciałem w nich wymienić płyny bo od początku jeszcze w nich nic nie grzebałem. Tylko nie wiem czy w hamulcach wymieniać olej skoro na razie działa bez problemu. Czy wymiana oleju na nowy może spowodować jakieś nieporządane działanie lub dziwne odgłosy? A może zostawić wszystko tak jak jest i martwić się dopiero gdy zacznie się coś złego dziać? I druga rzecz - czy regenerację amorka powinien w zasadzie zrobić każdy serwis rowerowy czy tylko wyspecjalizowany w tym kierunku?

ale dzwoniłem w kilka miejsc i faktycznie mają masę roboty - myślę że za miesiąc będzie trochę luźniej i wtedy się wybiorę do któregoś bo na razie nie ma szans

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...