Skocz do zawartości

[sakwa] Kelly's KB-205 - czy to jest dobra sakwa?

tur3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam rower Giant Traffic z rocznika 2008 i chciałbym kupić do niego sakwę na tylni bagażnik.

Rozmyślam nad tą sakwą: http://www.allegro.pl/item600639458_sakwa_...ara_kellys.html

Czy to dobry wybór? Jeśli nie, to jaką wybrać? Chodzi mi o sakwę w granicach 90zł i żeby była praktyczna. Nie wybieram się na rajdy po całej Polsce, tylko na weekendowe wypady do 60/70km.

Napisano

Korzystałem z tej sakwy w zeszłym roku podczas wyprawy do Austrii, 6dnia rozpruł mi się bok/róg sakwy na samej górze, ale podejrzewam, że to ze względu na złe załadowanie namiotu na wierzch sakwy. zsunął mi się do tyłu, a gumki będąc maksymalnie naciągnięte zrobiły swoje i puściły szwy.

Firma Kelly's charakteryzuje się tym, że lubi uwzględniać problemy w trakcie gwarancji wymianiając uszkodzony produkt na nowy. Polecam jednak zakup w jakimkolwiek sklepie rowerowym, artykuły kellys(bynajmniej w tamtym roku) w każdym sklepie (w Rybniku nie wiem jak gdzie indziej) były w cenach sugerowanych przez producenta i wychodziło kupić taniej niż na allegro;) Wtedy też łatwiej domagać się ewentualnej wymiany towaru bezpośrednio u sprzedawcy bez większych problemów związanych z wysyłką itp.

Podsumowując, sądzę że na wypady do 100km sakwa swoje wytrzyma :)

plusy: + ładowność

+ raczej nieprzemakalna

+ cena/jakość

+ gwarancja

+ mocowanie do bagażnika

minusy: - trzeba przypilnować aby nie naciągać materiału na szewkach

ogólna ocena 8/10

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...