Ghan Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Muszę kupić i zamontować do mojego roweru bagaznik tylny. Wydaje mi się, że crosso powinien być ok. Problemem jest to, że mam fulla i nie wiem, w jaki sposób to zamontować. Czytałem kiedyś, że jest to trudne ale możliwe do wykonania. Mógłby mi ktoś przybliżyć technikę montażu? Wiem, że trzeba mieć jakieś obejmy. Zrobienie ich samemu raczej nie wchodzi w grę, można gdzieś takie coś kupić? A może są jakieś inne metody?
Quattro Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Może spróbujesz bagażnik na sztycę ? Wtedy bez problemu zamontujesz.
Ghan Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Napisano 14 Kwietnia 2009 Raczej odpada. W niedalekiej przyszłości (jeszcze w te lato) planuję zakup sakw, więc bagażnik musi mieć większy udźwig. Muszę też mieć możliwość dopięcia do bagażnika czegoś ekspanderem, a taki bagażnik pod sztycę chyba ma małą powierzchnię (choć nie wiem, bo w praktyce nie widziałem). Byłoby to rozwiązanie tymczasowe, na przyszły rok będę już miał crossa więc i problem zniknie, ale szkoda nie wykorzystać tego lata
QWEY564 Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 musiałbyś dać foto tego fulla... nie wiadomo jak wyglądają jego widły tylne, jaka amortyzacja itd... ale szczerze powiem że na 99% taki patent nie zda egzaminu.. nawet jeśli jakimś cudem uda się przymocować taki bagażnik to nie wiadomo czy konstrukcja roweru to wytrzyma.. a obciążenie może być spore... taki bagażnik na sztycę ma kilka kg udźwigu(o ile sztyca jest wytrzymała).. większa masa bagażu w fullu to ryzyko
Ghan Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Napisano 14 Kwietnia 2009 Dlatego właśnie zależy mi na takim standardowym bagażniku. (Zwłasza, że sam jestem dość ciężki) Geometria tylnych widełek jest troche podobna do tych: http://www.bikekatalog.pl/2009/ppg_fotki/f...60_16_01_09.jpg z tym, że widełki są węższe. Widełki "odchodzą" od piasty pod mniej więcej takim kontem: http://www.bikekatalog.pl/2009/ppg_fotki/f...71_08_01_09.jpg i jest właśnie ta "luka" między damperem a sztycą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.