Skocz do zawartości

[Bystra] Szlaki rowerowe.

piootrj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Bardzo prawdopodobne, że pierwszy weekend majowy spędzę właśnie w Bystrej w okolicach ośrodka Magnus. Czy ktoś może orientuję się czy przez Bystrą przebiegają jakieś szlaki rowerowe ? Czy też może trzeba się wrócić w stronę Bielska czy też Szczyrku ? Myślałem o wybraniu się na Szyndzielnię ale nie znam terenów, więc jeśli ktoś dysponuje jakimiś namiarami to będę wdzięczny.

Napisano

W bystrej są dwie ulice na krzyż (a w zasadzie równolegle :) ) i z tego co mi wiadomo brak ścieżek rowerowych. Chcąc dojechać na Szyndzielnie w 100% w siodle chyba najlepiej zajechać do Szczyrku (np drogą koło kościoła, prosto, na krzyżówce w prawo i prosto trochę laskiem trochę polem) no i w Szczyrku jest szlak na Szyndzielnię już nie pamiętam jakiego koloru. Są też dwie inne opcje ale obie przewidują prowadzenie roweru:

1) nie pamiętam jaki kolor szlaku, chyba zielony albo niebieski idzie przez Bystrą i skręca w stronę Szczyrku, z początku trzeba podprowadzić. Szlak łączy się z innym idącym na Klimczok/Szyndzielnię ale osobiście jechałem tamtędy w kierunku na Szczyrk więc nie wiem jak się będzie jechało na Szyndzielnię;

2) szlakiem czerwonym w Bystrej górnej (za chyba ostatnim przystankiem MZK po prawej stronie) również początek do podprowadzenia raczej, po "dotarciu" do rozwidlenia niebieskim na Kozią Górkę a dalej o ile mnie pamięć nie myli żółtym na Klimczok (na Szyndzielnie trzeba by podprowadzić a tak może obejdzie się bez tego)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...