Skocz do zawartości

Trasa xc na Cytadeli

dragsterdh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuższego już czasu funkcjonuje na Cytadeli trasa, na której rozgrywane są jakieś zawody xc. Problem polega na tym, że część tej trasy przebiega po ścieżce, która zapewne mniej więcej w tym samym czasie została zaadaptowana pod fragment traski dh - i nie mówię tu o ostatnich kilku tygodniach, tylko LATACH. Chodzi mi o fragment od mostku pod "Piknikiem" do kamienia przy ul.Szelągowskiej. W budowę tej traski było i jest nadal zaangażowanych wiele osób i wiele osób na tej trasie trenuje. Jednak już w zeszłym sezonie doszły do mnie niepokojące informacje o "crossowcach" rozjeżdżających przeszkody na tej trasie się znajdujące, czego później sam byłem świadkiem. W tym sezonie chcemy tam zrzobić trasę dh z prawdziwego zdarzenia, z profilami, hopami itp. i OBJAZDAMI tychże. W czym rzecz? Mianowicie chodzi o to, aby sobie wzajemnie nie utrudniać i zrobić trasę tak, by mogli jeździć po niej i jedni i drudzy - nie wiem w którym kierunku jedzie się po niej w trakcie zawodów xc, ponieważ nie uczęszczam na tego typu imprezy. Jest całkiem realny plan zorganizowania na owej trasie zawodów mini dh - taki "trynd" nowy jest. Przy budowie przeszkód na trasie chcę się skonsultować, o ile to możliwe z kimś, kto ustala trasę zawodów xc i zrobić to tak, aby zawodnicy xc mogli też tam przejechać-jeśli nie górą, to bokiem, a nie dochodziło do niszczenia czyjejś ciężkiej pracy. Prace nad budową już się zaczęły dlatego osoby zainteresowane proszę o kontakt, aby w późniejszym czasie uniknąć konfliktów, a tego przecież nie chcemy, prawda? Pozdrawiam i czekam na odzew.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...