psp360 Napisano 13 Kwietnia 2009 Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam ! Na pewno pośród tematów o licznikach opinie o tych które zaraz wymienię były, ale nie pokazują jasno który wybrać Najlepiej jak najtańszy, ale chce żeby posłużył pare lat i był dosyć dokładny, szybko reagował, był czytelny i srebrny ;p --> 1. Pierwszy kandydat to KELLY'S KCC-09. Podoba mi się, dziwne tylko ze wygląda prawie tak samo (taki sam wyświetlacz i ikonki) jak jakiś Atech oraz inny no-name. --> 2. Drugi kandydat to Sigma Sport BC-506, cena jak kellys nie ma tylko średniej i max prędkości. --> 3. Kolejny kandydat to powszechnie znana Sigma bc-1200 do której trzeba dołożyć w stosunku do kellysa. Proszę o opinie co wybrać i innych kandydatów w tej cenie.
dawidd Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Posiadam tego Kelly'sa i mimo negatywnych opinii o nim (m.in. o tym, że się zawiesza) wg mnie jest to dobry i tani licznik. Wiadomo, że zimą przy niskich temp. się muli, ale to norma. Jest tani i w moim przypadku bezawaryjny. Tylko trochę dziwnie wygląda po zamocowaniu na kierownicy-sterczy, jakby to były dwa liczniki, jeden na drugim xD Mój ma 2 lata, a co do dokładności-tutaj zależy już wszystko od tego, jak go ustawisz. Ja robiłem z 5 pomiarów obwodu koła przy obciążeniu i wyliczyłem średnią, później przejechałem szosą kilometr wg słupków i wyliczyłem średnią na 100m. Na koniec obliczyłem średnią z testu na szosie i obwodu koła i to co wyszło wpisałem w licznik :]
psp360 Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Napisano 14 Kwietnia 2009 Jedna rzecz mnie zastanawia czemu kellys ma taki sam ekran / ikonki / czcionke i ustawienie znaków jak Atech Kellys : http://www.kellys.gr/kellys/shop/images/kc...clecomputer.jpg Atech : http://i34.tinypic.com/207297b.jpg
dawidd Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Nie wiem, może ten Atech to tańsza kopia Kelly'sa- tak jak to jest z chińskimi samochodami Przykładowo tato kiedyś, wiele lat temu kupił telewizor Samsunga <jak wchodziły do Polski>. Wszyscy gadali, że to dziadostwo będzie się psuło. A okazało się, że pod znaczkiem Samsunga siedzi zachwalany Philips
psp360 Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Napisano 14 Kwietnia 2009 Możliwe, ale zobacz na fotki co podałem w linkach, teraz dodałem. Ekrany takie same, wiem ze teraz są naklejki, ale to nic nie zmienia ;p Wygląda jakby Kellys to atech z napisem Kellys Chociaz kusi mnie bo mam go w mieście za 43zł.
moojmisiu Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Bo oba liczniki mają taki sam flaczek w środku. Elektronika jest taka sama. Miałem tego Kelly'sa, teraz mam sigmę. Kelly's to taki mały kłamczuszek, który w okresach chłodów i upałów źle zliczał kilometry, czasem źle liczył średnią , nie można było w nim zmienić obwodu koła, nie można było wprowadzić do niego przebiegu. A jako, że przez prawie dwa lata użytkowania kilka razy mi się samoczynnie zresetował, to brak tej funkcji czasem doskwierał. Sigma działa poprawnie, za to przyczepić się można do mocowania na gumki. i licznika i czujnika na widelcu (ten ma tendencję do częstego wędrowania , przez co licznik przestaje działać. Funkcji nie ma zbyt wielu, ale jakoś tam działa.
Gość Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Cale zycie Sigmy.Wytrzymywaly wiele lat,ale...W zeszlym roku nowy model.Podstawaka "twist lock",jak dla mnie totalny debilizm.Gubilem ja w gorach nascie razy,tachajac rower na plecach,czy ramieniu...Lekkie musniecie licznika i ...szukaj. Po kilku wyjazdach wyrwalem dolny przycisk zahaczajac klamra plecaka.Tydzien temu spadl z wysokosci kolan na plytki w domu-zgasl gnoj definitywnie.To przelalo czare goryczy.Fak,faktem chodzi o model BC906,ale to prawie to samo......Takie info.
Gromosmok Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Osobiście używam bezprzewodowej Sigmy 1606 L DTS z kadencją i muszę przyznać że wszystko sprawuje się bardzo dobrze, zarówno w deszczu jak i w wysokich temperaturach. Poprzednio miałem inne liczniki tej firmy i nigdy nie miałem problemów.
Schwefel Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Czy wybierzesz BC-506 czy BC-1200 to będzie tak samo dobry wybór. Kellysa bym nawet nie brał pod uwagę bo to zalatuje chińszczyzną na kilometr.
psp360 Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Napisano 14 Kwietnia 2009 No to kupiłem tego Atecha /Kellysa za 40zł u siebie w mieście. Znajdźcie mi w tej cenie Sigme Kolega ma Atecha, taki sam jak ten mój Kellys i jeździ z nim pare latr zrobił kilka tys km i wszystko chodzi wiec przesadzacie z mówieniem ze to qpa
100kg Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 KY-20 kupiony 2 lata temu w Lidlu za ok 20zł, KCC-13 kupiony wraz z rowerem za 40zł w marcu b.r. Ten z Lidla dodatkowo ma termometr i pasuje do podstawki kellysa:)
Schwefel Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Proszę bardzo, raz -> http://www.allegro.pl/item608949730_sigma_..._wyprzedaz.html , dwa -> http://www.allegro.pl/item591778902_liczni...super_cena.html No ale nie każdy musi jeździć na markowym sprzęcie.
skoczek004 Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 No to kupiłem tego Atecha /Kellysa za 40zł u siebie w mieście. Znajdźcie mi w tej cenie Sigme Kolega ma Atecha, taki sam jak ten mój Kellys i jeździ z nim pare latr zrobił kilka tys km i wszystko chodzi wiec przesadzacie z mówieniem ze to qpa Ten kolega to ja ;P Potwierdzam, zrobiłem na tym Atech`u 4 tyś km... Na jednej baterii i jest super. Nie wiem jaki to jest model dokładnie ale jest to wersja bezprzewodowa z podświetleniem...
psp360 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Napisano 15 Kwietnia 2009 Chodziło mi o docelowe 40zł, czyli licznik + przesyłka, bo kupiłem w miescie, wiec zaoszczedziłem na przesyłce , a 100kg niezła okazja widząc ze to raczej te same flaki mają te liczniki, a dałes za niego mniej niz za Kellysa, wiec chyba się tez płaci za napis na obudowie
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Potwierdzam, zrobiłem na tym Atech`u 4 tyś km... Na jednej baterii i jest super. Nie wiem jaki to jest model dokładnie ale jest to wersja bezprzewodowa z podświetleniem... Wiesz 4tys. to ludzie robią w pół roku, więc to nie jest żaden miarodajny wynik. Moja Sigma 1606L przejechała już ponad 20tys.km a druga Sigma 500 z 1999 roku już kręci 45tys.km Chodziło mi o docelowe 40zł, czyli licznik + przesyłka, bo kupiłem w miescie, wiec zaoszczedziłem na przesyłce No tak bo faktycznie całe 7zł za przesyłkę to jest zaporowa cena. Nie wypił byś 2 browarów i już byś miał na przesyłkę.
skoczek004 Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Wiesz 4tys. to ludzie robią w pół roku, więc to nie jest żaden miarodajny wynik. Moja Sigma 1606L przejechała już ponad 20tys.km a druga Sigma 500 z 1999 roku już kręci 45tys.km Tak tylko, że ja od roku jeźdzę skuterem ;P i od 2 lat w sumie nie jeździłem dopiero teraz. Tzn. nie to że nie jeździłem ale nie pokonywałem naraz tras dłuższych niż 20 km.
psp360 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Napisano 16 Kwietnia 2009 Schweffel, jakie 7zł ;p Sigma BC 906 kosztuej przeciez wiecej a BC 506 nie ma V-sr i V-max
Schwefel Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Pisałeś o 506, więc teraz nie kręć, że chodziło o 906. Z mojej strony EOT, bo swoje powiedziałem.
psp360 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Napisano 17 Kwietnia 2009 Zgadza sie, wczesniej pisałem o 506, ale już i tak mam kellysa, wiec nie ma o czym pisac
Mefisto Napisano 17 Kwietnia 2009 Napisano 17 Kwietnia 2009 Jedna rzecz mnie zastanawia czemu kellys ma taki sam ekran / ikonki / czcionke i ustawienie znaków jak Atech To standardowa praktyka Kellysa. Kupują produkt innej marki, nabijają swoje logo i sprzedają kilkanaście/dziesiąt procent drożej. Np. część lampek Kellysa ma swoje odpowiedniki u innych producentów. W ogóle za te praktyki mam wielką awersję do tej marki. Ja bym zdecydowanie polecał Sigmę. Ale jak widzę chyba już musztarda po obiedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.