Skocz do zawartości

[Wycieczka] 19 Kwiecień Jura

cusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam plany podobne jak NAX z zawahaniem nad tą masą zagłębiowska wiec odpadam, jeśli jesteście w stanie zaczekać na termin 1,2,3 maja , a teraz zapraszam na rajdzik:)

Napisano

No dobra, skoro pomysłowdawca odpadł to ja proponuję sobotę, czyli 25.04. Moja propozycja trasy, oczywiście do modyfikacji jak ktoś będzie miał pomysł ;) :

Katowice PKP 8.39 ( ja wsiądę w Mysłowicach)

Rudawa PKP 9.59

niebieskim pieszym przez Dolinę Będkowską do Ojcowa

kawałek za Ojcowem odbijamy w lewo na niebieski rowerowy

w miejscowości Sułoszowa Druga na czerwony pieszy i nim do Olkusza na PKP

i to byłoby ok. 50 km, jak będziemy mieć siłę, a mam nadzieję że tak to jeszcze:

z Olkusza czerwonym rowerowym przez Zimnodół, Dolinę Eliaszówki do Krzeszowic na PKP to będzie ok . 30 km

Taka lajtowa trasa, bo ja jeszcze nie mam za bardzo kondycji po zimie :P

Napisano

Ja w sobotę nie dam rady, wybieram się na Zagłębiowską Masę Krytyczną. Także...mam nadzieję, że w majówkę uda się jeszcze zebrać i wyskoczyć na Jurę...:wallbash:

Napisano

Hej! Może uda się w końcu plany wcielić w życie i wybrać na tę Jurę w najbliższy weekend?! ;) Ja proponuję dojechać pociągiem do Myszkowa. O szczegółowym połączeniu wspominał wcześniej cusek, 7.36 –odjazd z Katowic,

w Myszkowie – 8.44.

Proponowana trasa: Myszków – Żarki – Złoty Potok – Ludwinów – Moczydło – Niegowa – Mirów – Bobolice – Podlesice/Rzędkowice – Morsko – Ogrodzieniec – Zawiercie (ok. 70 km) + ok. 30 km: Zawiercie – Dąbrowa Górnicza

Dwójka moich znajomych jest chętna. Liczymy, że zasilicie grupkę :P Termin – może 1.05 ? Choć 2 i 3 maja też nam pasuje. Tempo … no mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali dla 2 kobitek :PP

Jak macie jakieś inne propozycje, co do trasy, piszcie

Moje gg: 12314692

Pozdrawiam, Aga

Napisano

Dobra w czwartek smigam na Jure bede tam do niedzieli opcja jest taka że bede w piatek (1maja ) jechal z Zawiercia,lub Ogrodzienca (opcja do dogadania) czerwonym szlakiem do Olsztyna i z powrotem do Ogrodzienca (bede miał tam baze wypadową ) jak ktoś chętny to dawajcie znać do srody wieczorem (potem brak dostepu do neta )moge czekać na was w Zawierciu na dworcu albo w Ogrodziencu pod zamkiem :P Wypad uwarunkowany jest moją opuchlizną na nodze (cuś mnie w lesie użarło i spuchła strasznie) jak opuchlizna zejdzie to smigam,w środe dam jeszcze ostateczną odpowiedz.

Napisano

To może i ja bym się wybrał, o ile nie poleci jakaś ekipa w stronę gór w tych dniach.

Napisano

No to super ja wsiadam Ruda Śląska Chebzie

Przypominam ostatni wagon żeby się nie szukać, a co do trasy to dogadamy w pociągu mam mapę:thumbsup:

Napisano

a jakimi trasami mniej więcej pojedziemy? bardziej asfalt czy las? bo nie wiem jakie opony założyć.

Będe na Was czekał na dworcu w Myszkowie, jakby ktoś chciał sie zabrać zemną to jade z Piekar rowerem.

Napisano

Bardzo chciałbym z wami pojechać, ale do stacji np. w Gliwicach mam ~25km samego dojazdu rowerem, do Kato to samo, więc musiałbym koło 5 rano wstać. Chyba, że załatwie sobie transport samochodem prosto na dworzec, a potem z wami cugym :) Jedzie ktoś z okolic Czerwionki-Leszczyn?

Napisano

Ja jak pojade to wsiadam w Zabrzu, to ma się rozumieć że ten pociąg co jedziemy nim startuje z Gliwic i jedzie do Częstochowy/Zawiercia ? czyli bez przesiadek a to mi pasuje :)

Napisano
Bardzo chciałbym z wami pojechać, ale do stacji np. w Gliwicach mam ~25km samego dojazdu rowerem, do Kato to samo, więc musiałbym koło 5 rano wstać. Chyba, że załatwie sobie transport samochodem prosto na dworzec, a potem z wami cugym :) Jedzie ktoś z okolic Czerwionki-Leszczyn?

no ja też mam do najbliższej stacji 20km dlatego wole juz przejechać te 40 do Myszkowa i nie płacić za bilet;p

Napisano

Trasa pociągu na 1 stronie tego tematu :thumbsup: 6.59 - w Gliwicach, kierunek Częstochowa, nasz przystanek - Myszków -8.44.

Mam nadzieję, że jak najwięcej trasy uda nam się przejechać szklakami i ścieżkami rowerowymi (leśnymi), a mniej asfaltem.

Napisano

Hejka, pisałem, że może dołączę, ale namówiłem dwóch znajomych z wioski na dwudniowy wypadzik i jedziemy Częstochowa - Kraków. Może się spotkamy gdzieś na szlaku, albo w pociągu chociaż raczej wątpię bo my jedziemy tym 5:37 w Katowicach. Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...