cusek Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja mam plany podobne jak NAX z zawahaniem nad tą masą zagłębiowska wiec odpadam, jeśli jesteście w stanie zaczekać na termin 1,2,3 maja , a teraz zapraszam na rajdzik:)
Shogun Napisano 23 Kwietnia 2009 Napisano 23 Kwietnia 2009 Na długi łikend bym się pisał. Zajrzę tu 30.04 i ew. potwierdzę obecność.
pawelll Napisano 23 Kwietnia 2009 Napisano 23 Kwietnia 2009 No dobra, skoro pomysłowdawca odpadł to ja proponuję sobotę, czyli 25.04. Moja propozycja trasy, oczywiście do modyfikacji jak ktoś będzie miał pomysł : Katowice PKP 8.39 ( ja wsiądę w Mysłowicach) Rudawa PKP 9.59 niebieskim pieszym przez Dolinę Będkowską do Ojcowa kawałek za Ojcowem odbijamy w lewo na niebieski rowerowy w miejscowości Sułoszowa Druga na czerwony pieszy i nim do Olkusza na PKP i to byłoby ok. 50 km, jak będziemy mieć siłę, a mam nadzieję że tak to jeszcze: z Olkusza czerwonym rowerowym przez Zimnodół, Dolinę Eliaszówki do Krzeszowic na PKP to będzie ok . 30 km Taka lajtowa trasa, bo ja jeszcze nie mam za bardzo kondycji po zimie
cycloholic Napisano 23 Kwietnia 2009 Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja w sobotę nie dam rady, wybieram się na Zagłębiowską Masę Krytyczną. Także...mam nadzieję, że w majówkę uda się jeszcze zebrać i wyskoczyć na Jurę...
pawelll Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Czyli kto jedzie? Moloch89? Ktoś jeszcze?
Moloch89 Napisano 25 Kwietnia 2009 Napisano 25 Kwietnia 2009 dobra nie ma co, pojedzie sie kiedy indziej;)
cycloholic Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Hej! Może uda się w końcu plany wcielić w życie i wybrać na tę Jurę w najbliższy weekend?! Ja proponuję dojechać pociągiem do Myszkowa. O szczegółowym połączeniu wspominał wcześniej cusek, 7.36 –odjazd z Katowic, w Myszkowie – 8.44. Proponowana trasa: Myszków – Żarki – Złoty Potok – Ludwinów – Moczydło – Niegowa – Mirów – Bobolice – Podlesice/Rzędkowice – Morsko – Ogrodzieniec – Zawiercie (ok. 70 km) + ok. 30 km: Zawiercie – Dąbrowa Górnicza Dwójka moich znajomych jest chętna. Liczymy, że zasilicie grupkę Termin – może 1.05 ? Choć 2 i 3 maja też nam pasuje. Tempo … no mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali dla 2 kobitek :PP Jak macie jakieś inne propozycje, co do trasy, piszcie Moje gg: 12314692 Pozdrawiam, Aga
Moloch89 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 ja sie wstępnie pisze, o ile do tego czasu mi kolano wyzdrowieje
cusek Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja się piszę najlepiej sobota,niedziela bo piatek jest masa w gliwicach:)
pawelll Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja też się piszę oczywiście o ile mi nic nie wypadnie. jak na razie pasuje mi cały weekend majowy
andi333 Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Dobra w czwartek smigam na Jure bede tam do niedzieli opcja jest taka że bede w piatek (1maja ) jechal z Zawiercia,lub Ogrodzienca (opcja do dogadania) czerwonym szlakiem do Olsztyna i z powrotem do Ogrodzienca (bede miał tam baze wypadową ) jak ktoś chętny to dawajcie znać do srody wieczorem (potem brak dostepu do neta )moge czekać na was w Zawierciu na dworcu albo w Ogrodziencu pod zamkiem Wypad uwarunkowany jest moją opuchlizną na nodze (cuś mnie w lesie użarło i spuchła strasznie) jak opuchlizna zejdzie to smigam,w środe dam jeszcze ostateczną odpowiedz.
kuls Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 To może i ja bym się wybrał, o ile nie poleci jakaś ekipa w stronę gór w tych dniach.
Pacmen_89 Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Na jurę też bym się pisał Mi nie pasuję 1 maja , ale jak termin będzie na 2, 3 to może i kumpla wezmę
cycloholic Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 W takim razie może sobota - 2 maja ?! - Rozumiem, że większości pasuje Zatem, spotkamy się w pociągu-...ja wsiądę w Będzinie albo Dąbrowie G.
cusek Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Napisano 29 Kwietnia 2009 No to super ja wsiadam Ruda Śląska Chebzie Przypominam ostatni wagon żeby się nie szukać, a co do trasy to dogadamy w pociągu mam mapę
Moloch89 Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 a jakimi trasami mniej więcej pojedziemy? bardziej asfalt czy las? bo nie wiem jakie opony założyć. Będe na Was czekał na dworcu w Myszkowie, jakby ktoś chciał sie zabrać zemną to jade z Piekar rowerem.
cusek Napisano 29 Kwietnia 2009 Autor Napisano 29 Kwietnia 2009 No ja preferuje las i tereny z dala od drogi:)
Ciastkorz Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Bardzo chciałbym z wami pojechać, ale do stacji np. w Gliwicach mam ~25km samego dojazdu rowerem, do Kato to samo, więc musiałbym koło 5 rano wstać. Chyba, że załatwie sobie transport samochodem prosto na dworzec, a potem z wami cugym Jedzie ktoś z okolic Czerwionki-Leszczyn?
Pacmen_89 Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Ja jak pojade to wsiadam w Zabrzu, to ma się rozumieć że ten pociąg co jedziemy nim startuje z Gliwic i jedzie do Częstochowy/Zawiercia ? czyli bez przesiadek a to mi pasuje
Moloch89 Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Bardzo chciałbym z wami pojechać, ale do stacji np. w Gliwicach mam ~25km samego dojazdu rowerem, do Kato to samo, więc musiałbym koło 5 rano wstać. Chyba, że załatwie sobie transport samochodem prosto na dworzec, a potem z wami cugym Jedzie ktoś z okolic Czerwionki-Leszczyn? no ja też mam do najbliższej stacji 20km dlatego wole juz przejechać te 40 do Myszkowa i nie płacić za bilet;p
cycloholic Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Trasa pociągu na 1 stronie tego tematu 6.59 - w Gliwicach, kierunek Częstochowa, nasz przystanek - Myszków -8.44. Mam nadzieję, że jak najwięcej trasy uda nam się przejechać szklakami i ścieżkami rowerowymi (leśnymi), a mniej asfaltem.
czarnaMAMBA Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Jeśli mozna prawdopodobnie się przyłacze
Shogun Napisano 29 Kwietnia 2009 Napisano 29 Kwietnia 2009 Hejka, pisałem, że może dołączę, ale namówiłem dwóch znajomych z wioski na dwudniowy wypadzik i jedziemy Częstochowa - Kraków. Może się spotkamy gdzieś na szlaku, albo w pociągu chociaż raczej wątpię bo my jedziemy tym 5:37 w Katowicach. Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki.
cusek Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Napisano 30 Kwietnia 2009 To teraz czekam na potwierdzenie ile osób i gdzie wsiadacie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.