Skocz do zawartości

[piasty] Przyszłościowo na tarczówki?

dervan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar w najbliższym czasie zmieniać koła, a w czasie późniejszym niż najbliższym (max rok...) mam zamiar kupić hamulce tarczowe... Czy można kupić już "na zapas" piasty z mocowaniem na tarczę? I czy jest w tym w ogóle sens?

Nie będą to raczej najlepsze koła, sądzę, że będzie to komplecik na Novatecach.

Napisano

Sens jest... Zyskujesz wtedy uniwersalne koła które możesz wykorzystać jak ci się żywnie podoba... Takie koła są odrobinę cięższe od takich tylko na tarcze i sporo cięższe od takich tylko pod V-ki ale możesz sobie zamieniać hamulce zależnie od terenu w jakim zamierzasz jeździć...

Nie będą to raczej najlepsze koła, sądzę, że będzie to komplecik na Novatecach.

Koła to jeden z najważniejszych elementów roweru więc czasem lepiej trochę dołożyć i kupić coś lepszego na dłużej niż się później męczyć z kołami gorszej jakości - taka jest przynajmniej moja opinia...

Że się tak zapytam - jaki jest twój budżet na koła?

Napisano

Nikt nie wymienia hamulcow w zaleznosci od tego czy akurat jedzie dzis do lasu czy moze na szose. Jesli musisz kupic teraz kola to kup pod vłki i tarcze, jak nie to poczekaj do czasu az kupisz hample i kup tylko pod tarcze kola

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...