Marek3105 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam. Mam takie pytanie. Wiem, że są dostępne adaptery, dzięki którym można zamontować przerzutkę na hak do ramy która go nie posiada za pomocą obejmy jak np. Shimano SM-AD11 albo SM-AD15. A czy istnieje możliwość zamontowania przerzutki z obejmą na ramie która posiada hak? Istnieją może takie adaptery, albo znacie jakiś sposób? Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Mysle ze dało by sie wykombinować. Zalezy w jakim miejscu jest hak i ile on zajmuje miejsca. Np. przerzutki typu top-swing i down-swing mają dość sporo róznice w połozeniu obejmy (top ma sporo niżej na ramie niz down) poprostu trzeba zmierzyć. Ale o adapterze takim jak piszesz to nie słyszałem i nawet niewiem czy sie w ogle tak da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 A z jaką korbą ma być używana ta rama? Bo jeśli z szosową, to top-swing raczej nie da rady zbliżyć się do ramy na tyle by obsłużyć małą koronkę korby (z wielkościa tarczy też mogą być problemy, ale nie muszą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Adaptera takiego nie ma bo i jak to miałoby wyglądać. Możesz upiłować hak i założyć przerzutkę ale jak to będzie działało to nie wiem, bo nie podałeś nawet co to za rama i przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek3105 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Rama Accent'a Via Montana, przerzutka Campagnolo Record Titanium Triple Front Derailleur a korba Shimano 600 FC-6400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.