Skocz do zawartości

[rower] rower dla grubasa do 2500 zł

behemot1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rockrider poprostu wypada lepiej, ale może znajomy nie lubi osprzętu Srama, albo mu wygląd nie odpowiada ... ale to już zależy chyba od znajomego ...

behemot1

Kona ma bardzo wypłaszczony kąt podsiodłówki , Haro ma ostrzejszy - więc różnica będzie.

Napisano

A nie wiesz czy da się te Rockridery wyrwać gdzieś poza decathlonami ? bo z nad morza to najbliżej do poznania lub wawy a warto by najpierw usiąść na 2 kółkach zanim się w nie zainwestuje :D

Napisano

Rockridery tylko w decathlonie.

Przymierzy się możesz w prosty sposób. Szukasz roweru popularnej marki o jak najbardziej zbliżonych parametrach i voila. Siodełko i tak do kazdej dupy inne pasuje, tak samo jak kazdy inną konfiguracje kokpitu woli.

Napisano

co powiecie o tym:

http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/3206/34558/

dzis ogladałem w sklepie i rama wyglada dosyć konkretnie więc myśle, że taki kloc jak ja jej nie złamie. Wcześniej jezdziłem na Giant Terrago i pozycja bardzo mi odpowiadała tylko, ze ważylem trochę mniej ;-)

Wiem, że 3200zł to trochę więcej niż podałem w temacie ale cóż nie było mi dziś dosiąść żadnego Haro bo pech chciał, że w sklepach w których byłem nie mieli.

sory za post jeden pod drugim ale chyba mam faworyta

http://www.bike-on.pl/product.php?id=10874...o_2_Disc___2009

myslicie, ze sie zarwie pod takim ciezarem? mi tak wygodnie na tych terrago jest

Napisano

Jeśli chodzi o mnie - to wolał bym zapłacić te 3200 - i miał bym rower bez kompromisów (poprostu jeździć) - co by nie napisać, to jednak Tora lepiej poradzi obie z ciężarem niż Dart.

Napisano

Tak. Tyle, ze jak już wchodzimy w kwote 3000zł to masz Unibike Expert z Torą 318 i naprawdę mocarnymi hamulcami(Avid Elixir). Z dostępnością tych rowerów nie ma problemu, bo marka jest polska.

Napisano

no tak ale ja uczulam, że jednak głównym czynnikiem jest dla mnie super mocna rama (hamulce można zmienić) swoją drogą jestm ciekaw ile producenci przewidują udzwigu na swoje ramy moim zdaniem powinno to być gdzieś umieszczone bo choć jestm grubym człowiekiem to jednak nie jestem ociężałym miśkiem, który siedzi przed TV i zajada chipsy. Pływam, chodzę na siłownie i lubię na rowerku pomykać. A Giant Terrago bardzo mi odpowiadał jeżeli chodzi o geometrie ramy. Jezdziłem na 19". Zrobiłem na nim jakieś 5 tys km przez 2 sezony. Był to model bodajże z 2004 roku. Było mnie wtedy 15kg mniej :-) Również dzięki temu, żę jedziłem na rowerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...