gwozdziu325 Napisano 13 Kwietnia 2009 Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam Wszystkich Serdecznie kupiłem nowy rower na formula oro k18 nowa tarcza miała grubość 1,85mm na tarczy pisze min th 1,65mm okładzina klocka 1,95mm po przejechaniu 560km klocki oryginalne się skończyły i grubość tarczy wynosiła 1,62mm i korki mi wybiło !!!!! tarcza do wymiany !?!?!? zakupiłem klocki jakieś organiczne trochę gorzej hamują, zrobiłem na nich ok500 km i jest ich ponad połowa, grubość tarczy wynosi 1,58mm moje pytanko do kolegów jak to wygląda u was ??? kiedy wymieniacie tarcze hamulcowe ? czy faktycznie 0,2mm tarczy jest przeznaczone na zużycie i potem wek ? po 600 km mam do wyrzucenia tarcze formuli ??? różnica w zużyciu klocków jest znaczna różnica w zużyciu tarczy przy rożnych klockach również zakupiłem klocki http://www.velo.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=2426 ciekawe jak one będą hamować i jak przy nich będzie się zużywała tarcza jeżdżę po górach w okolicach żywca nie jest to downhil wazę ok 85kg + rower Dziękuje Pozdrawiam
michalj Napisano 13 Kwietnia 2009 Napisano 13 Kwietnia 2009 Bez przesady, tarcza powinna wytrzymać dużo dłużej. Jeżeli tarcza nie piszczy, dobrze hamuje, jest sztywna nic bym z tym nie robił.
Mod Team bogus Napisano 13 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2009 Tarcze Hayes, mają za sobą prawie 7000 km i za niedługo dostaną nowe klocki i nie mam zamiaru ich wymieniać.
Qba66 Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Mam formule Oro K18. Tarcza przód 180mm tył 160mm. Moja waga 85kg, jazda często dosyć agresywna. Tarcze mają pare k km i nie widać śladów zużycia. Nie przyszło mi na myśl by mierzyć ich grubość Jeden komplet klocków standardowych żywicznych wytrzymały, teraz jeżdżę od ok tyś. km na metalicznych klockach z formuli. Wszystko jest cacy. Co do szybkiego zużywania klocków to widzę tylko jedną możliwość. Podczas mojego jednego wypadu w góry kompletnie zjechałem połowę okładzin w przeciągu paru dni robiąć ok 150km. Stało się tak dlatego, że było bardzo błotniście i sporo takiego błota z piaskiem naleciało na tarcze. Zadziałało jak tarka. A, że trasy było jeszcze sporo i b. dużo zjazdów gdzie non stop na hamplach się jechało to efekt dało się odczuć szybko. Jednak działo się tak tylko przy żywicznych standardowych kolckach. Przy spiekach cały problem zniknął. No i ogólnie mówi się, że spieki szybciej zużywają tarczę, gdyż są metaliczne.
3aran Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja mam hayesy HFX 9 XC i zrobione ponad 4tyś km. Klocki wymieniałem już dwa razy, ale zużycia tarczy nie widzę żadnego... Podobnie jak Qba66 byłem na wypadzie w górach w deszczową pogodę, ale u mnie skończyło się tylko na delikatnym przepaleniu tarczy i troszke większym zużyciu klocków niż normalnie. Tarcza wyglądała jak okopcona , ale jakiegos dużego zużycia nie zauważyłem, a używam tylko klocków metalicznych. Może trafiła Ci się jakiejś słabej jakości tarcza, czy coś?
gwozdziu325 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Napisano 15 Kwietnia 2009 witam no z wyglądu to są ok ale zauważcie nowa tarcza miała 1.85mm a min th pisze 1.65mm czyli to jest 0.2 mm czyli 0.1 mm na stronę czyli wzrokowo trudno stwierdzić ze jest źle aktualnie mam zużycia 0.3mm na grubości tarczy mierzyłem to suwmiarką cyfrowa i stad mam tak dokładne wyniki chociaż zwykła jak ktoś umie to tez zmierzy tylko trzeba prostopadle mierzyć do tarczy czy możecie zmierzyć swoje zużycia ?? pierwsze mierzycie grubość tarczy na ramionach tam klocek nie pracuje i będzie to grubość nowej tarczy przynajmniej u mnie się to zgadza a potem grubość tam gdzie pracuje klocek najlepiej w trzech czterech miejscach i zobaczymy tarcze mam formula i z tego co zauważyłem to tylko na nich pisze min grubość na innych nie ma podanych z drugiej strony te 0.2 mm to 11% grubości tarczy i w samochodach jest dokładnie tak samo ! jeśli wezmę grubość nowej tarczy i jej min grubość podana przez producenta to po przeliczeniu tarcza samochodowa po zużyciu 10 - 14 % w zależności od marki jest do wymiany tylko ze nie po 600km !! sprawdźcie i podajcie swoje grubości nominalne i po przejechaniu waszych km jaka jest grubość pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2009 Z tego co mozna wywnioskować ... chyba trafileś na marną tarcze skoro tak szybko a nawet chudnie w oczach wymień sobie na inną i po zawodach.
gwozdziu325 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Napisano 15 Kwietnia 2009 ale przód i tył się podobnie zużywa
gwozdziu325 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Napisano 19 Kwietnia 2009 czy możecie pomierzyć swoje tarcze ? i podać wymiary ? nie tylko formula inne tez pozdrawiam
Housik Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 witam no z wyglądu to są ok ale zauważcie nowa tarcza miała 1.85mm a min th pisze 1.65mm czyli to jest 0.2 mm czyli 0.1 mm na stronę czyli wzrokowo trudno stwierdzić ze jest źle aktualnie mam zużycia 0.3mm na grubości tarczy mierzyłem to suwmiarką cyfrowa i stad mam tak dokładne wyniki chociaż zwykła jak ktoś umie to tez zmierzy tylko trzeba prostopadle mierzyć do tarczy czy możecie zmierzyć swoje zużycia ?? pierwsze mierzycie grubość tarczy na ramionach tam klocek nie pracuje i będzie to grubość nowej tarczy przynajmniej u mnie się to zgadza suwmiarka? tarcze sie mierzy mikrometrem (takie cosik ze sprzęgiełkiem) http://allegro.pl/item612398870_mikrometr_...wy_polecam.html
Jaca_Sopot Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 wczoraj zmieniłem z tyłu tarczę. stara magura 160mm miała już grubość 1.1-1.2mm, ale ile km zrobiła i ile kompletów klocków przeżyła, to tylko ona wie...
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2009 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2009 ale przód i tył się podobnie zużywa Wlasnie ze nie po przednia tarcza bierze 80-90% całej energi hamowanej a reszte tył ... pod warunkiem ze tylnego koła nie podniesie. Jak podniesie to to ok 97-99% w zalezności jak szybko sie koło podniesie. Chyba ze o czymś nie wiem to mnie poprawcie Co prawda moga sie zuzywac rowno kiedy sie przewaznie uzywa tylego hamula tylko pytanie poco skoro to niezbyt skuteczna metoda hamowania podczas jazdy do przodu.
3aran Napisano 19 Kwietnia 2009 Napisano 19 Kwietnia 2009 Może jeździ tyle samo do przodu co do tyłu?
nevermind Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 Chyba ze o czymś nie wiem to mnie poprawcie Wiesz wszystko co trzeba i masz w 100% rację. Pozdrawiam
wiktorsam Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 To chyba zależy od stylu jazdy i przyzwyczajenia. Ja na co dzień zwalniam tylnym, hamuję dwoma. Jak muszę szybko zwolnić to też cisnę oba, jednak zużywam generalnie szybciej tylne klocki, bo przy jeździe miejskiej najczęściej po prostu zwalniam i używam wtedy tylko tyłu.
gwozdziu325 Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Napisano 20 Kwietnia 2009 jeżdżę raczej do przodu hamuje zawsze dwoma faktycznie mikrometrem ale go nie mam a suwmiarkę mam cyfrowa wiec jest tez w miarę dokładna +/- 0,02mm raczej różnicy nie robi myślałem ze założyłem dość interesujący temat dla wszystkich dotyczący bezpieczeństwa i ze razem dojdziemy do czegoś mądrego widzę ze nie pozdrawiam
nevermind Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisano 20 Kwietnia 2009 Moim zdaniem nie ma do czego dochodzić. Producent określił wymiar minimalny tarczy i jeżeli ten wymiar został przekroczony to tarcza do wymiany. Jeżeli ktoś chce może taką tarczę nadal eksploatować, lecz robi to tylko na własne ryzyko. Pozdrawiam
Nawrotek Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 ja na moich tarczach CL zrobiłem 3kkm , nierzadko skwierczały, na metalicznych klockach, i śladów zużycia nie posiadają.
BikoBiko Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam Wszystkich Serdecznie kupiłem nowy rower na formula oro k18 nowa tarcza miała grubość 1,85mm na tarczy pisze min th 1,65mm okładzina klocka 1,95mm po przejechaniu 560km klocki oryginalne się skończyły i grubość tarczy wynosiła 1,62mm i korki mi wybiło !!!!! tarcza do wymiany !?!?!? zakupiłem klocki jakieś organiczne trochę gorzej hamują, zrobiłem na nich ok500 km i jest ich ponad połowa, grubość tarczy wynosi 1,58mm moje pytanko do kolegów jak to wygląda u was ??? kiedy wymieniacie tarcze hamulcowe ? czy faktycznie 0,2mm tarczy jest przeznaczone na zużycie i potem wek ? po 600 km mam do wyrzucenia tarcze formuli ??? różnica w zużyciu klocków jest znaczna różnica w zużyciu tarczy przy rożnych klockach również zakupiłem klocki http://www.velo.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=2426 ciekawe jak one będą hamować i jak przy nich będzie się zużywała tarcza jeżdżę po górach w okolicach żywca nie jest to downhil wazę ok 85kg + rower Dziękuje Pozdrawiam Witaj Nie mam doswiadczeń osobistych z tarczami, ale wiem, że były wadliwe partie tych hamulców - m.un. znalazłem cos takiego: Hamulce FORMULA ORO maja fabryczna wade i moga przestac dzialac, firma reperuje za freeko calosc! Jak ktos ma te hamulce i byly one kupione od maja 2005 do lipca 2007 to niech skontaktuje sie z dystybutorem lub prosto z firma i zostana one zreperowane za darmo, firma jest z USA ale hamulce byly wykonane w Itali .. a tu jest link po angielsku niestety http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml08/08027.html modele : Oro K18, Oro K24, Oro Puro i Oro Bianco z numerem seryjnym przed 295237 sprawdx numer seryjny , bo może masz ze starszej partii pzdr
gwozdziu325 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Napisano 22 Kwietnia 2009 dzieki wiem o tym sprawdzałem jak kupiłem rower w tamtym roku mam ok pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.