Guek350 Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 mam korbe ktora jak napisalproducent dziala do 8 przelozen zmieniam teraz pare czesci w roweze i miedzy innymi kasete przerzutke i kola, chce miec 9 biegow i c zy konicznie musze zmienic korbe??? o sie stanie jesli tego nie zrobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Nie musisz zmieniać. Ja mam korbę Alivio dedykowaną na 8 przełożeń, a uzywam jej z łańcuchem XTR który jest na 9 przełożeń (węższy nieco od tego na 8) i działa bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Następna bujda producencka... ale sam się kiedyś nadziałem Gdybyś założył szeroki łańcuch do singla na wąziutkie zębatki szosowe do 10ki, lub odwrotnie (ultrawąski łańcuch do singlowego coga) to byłby problem. Ale tak to jeden wafel. Ewentualnie sprawdź czy ząbki którejś tarczy nie są za bardzo starte i wymień przy okazji łańcucha tarczę (tarcze) :yes: PS. Co to za korba? PS2. roweRZe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guek350 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Rowerek mam wheeler pro 600 z 2007 roku KORBA SHIMANO FC-M191 48x38x28 RAMIONA 170mm, chce zmienic prawie wszytsko i boje sie zeby nie zrobic pomylki na tyl ma bys kaseta 9 deore i przerzutka deore lancuch tez zmieniam na 9 i kola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Kwietnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Pasuje i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.