dervan Napisano 12 Kwietnia 2009 Napisano 12 Kwietnia 2009 Witam Chciałbym wymienić mój amortyzatorek wyrobiony (stary zoom 80mm o.O ) na coś lepszego. Jak na razie znalazłem takie dwie propozycje które by nie satysfakcjonowały(?) : XCR LO i Spinner Eagle-H Jeżdżę właśnie bardzo różnie, ale obstawiałbym coś w stylu agresywnego XC, acz może podchodzącego nawet pod jakiś łagodny FR (tzn, na miarę możliwości terenu, w jakim mieszkam i do jakiego umiem dojechać w 1 dniu...), a i skaczę, jak mam gdzie. Oczywiście moja 80 jest dobijana na tych hopkach jak ledwo ziemi dotknę, dlatego chciałbym coś minimalnie 100mm. Do tego jeszcze blokada - trzeba dojechać, i jeszcze wjechać pod górkę, a mój zoomik pochłania conamniej 50 procent siły przy podjeździe. Zdaję sobie sprawę, że przy 130 (Spinner) może wyglądać jak chopper, ale cóż, nie będzie conajwyżej będe miał rower a'la dual. Wiem, że w moich granicach cenowych (powiedzmy do 350 zł) nie znajdę niczego super-hiper, ale liczę na coś co mi się nie rozwali po jednym sezonie. Zastanawiałem się nad czymś używanym, tylko nie wiem co, i jak bardzo używane, by się opłacało. Do tego, czy ktoś posiada jakieś rzetelne informacje o Spinner Eagle? Bo szukam dobre kilka godzin, i znalzłem tylko tyle, że nie działa regulator naprężnia wstępnego, co w tej klasie cenowej raczej nie jest czymś dziwnym, w GILA TNL kolegi tez tak jest. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.