tubart Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Cześć, sezon się zaczął i warto było był coś poskładać a że wiedzy w temacie nie mam zupełnie stąd prośba do Was. Szukam osoby/firmy(najlepiej Gliwice i okolice) która poskłada mi jakiś fajny rowerek w w/w pieniądzach. Wysłałem już kilka mejli z zapytaniem (m.in. do bikeatelier) i czekam na poświąteczny odzew. Ogólnie planuje rower użytkować codziennie (oczywiście w zależności od pogody) po mieście i w terenie. Albo może lepiej kupić gotowca? Przykład które znalazłem na allegro: http://www.allegro.pl/item604622310_cube_ltd_comp_disc.html http://www.allegro.pl/item599768897_merida..._od_merluk.html http://www.allegro.pl/item600714943_merida..._od_merluk.html http://www.allegro.pl/item601527978_merida..._gwarancja.html Generalnie pierwszy link z cube rozwala mnie kompletnie pod względem wizualnym( No i rower na miejscu). Tylko czy w parze za tym idzie też odpowiedni osprzęt? Co o tym myślicie? Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 podejdz do ateliera, maja scotty i meridy, mozna sie cos potargowac, ewentualnie zmienic jakas czesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cusek Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Cubek, ładny jednak straszy minus to te opony nie będziesz mieć podjazdów wiec po co ci takie opony 2.25;) Ja mam takie i na szosie parno za to podjazdy miód:) Z tego co podałeś najlepsza propozycja to Merida 800-DISC, a jak chcesz Cube to w gliwicach jest sklep firmowy ostatnio się ogłaszali na orzeszu poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Taaa, za 2499 jest nowy Rockrider 8.1 z Tororą 302 - 100 mm. z blokadą, osprzętem X7, hamplami Juicy 3, waga 12,6 kg. , więc kupując któryś z tych rowerów dużo kasy w błoto ... A Decathlon w Gliwicach jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tubart Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Czyli generalnie cube ok tylko trochę drogi? Wiesz opony to jest kosmetyka, planowałem kupić drugi komplet obręczy i wsadzić na nie coś bardziej szosowego. Będę musiał chyba podejść faktycznie do tego bikeatelerier z tym, że u mnie w tygodniu krucho z czasem jest i staram się maksymalnie wykorzystać internet przy zakupie. A może Macie jakieś swoje propozycję? Dzięki za odzew! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Według mnie najlepszym wyborem byłby Cube LTD , przedewszystki ze wzgledu na wysokiej klasy ramę . Jezeli chodzi o propozycje to zobzcz sobie model LTD Comp ale z lepszym osprzętem. http://www.allegro.pl/item609846021_cube_l...09_18_cali.html Posiada Torę SL z komorą powietrzną i hamulce Stroker Trail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Posiada Torę SL z komorą powietrzną i hamulce Stroker Trail. Akurat ta Tora to następczyni 302 i nie ma tłumika motion control. Jak pisał rulez za 2500 można miec rockridera na porównycwalnych gratach co te rowery. Za 3000 mozna miec też Unibike Experta, który jest naprawdę świetnie złozony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 A czy ktoś pisał o tłumiku Motion Control ? Może wyjaśnisz co ma wspólnego komora powietrzna z tłumikiem Motion Control ? Bo nie bardzo rozumię o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tubart Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 OK. W tygodniu przejdę się do bikeatelier i jak zaproponują coś fajnego to się skuszę. Jak nie - kupuję cube. Wielkie dzięki Chłopaki za pomoc! zdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Napisałem, ze ta Tora go nie ma. Mają go jedynie modele 318 lub Race uzywając nowego nazewnictwa. Jak już kupowac Torę to jedynie w wersji z MC własnie. Tak to jest zwyczajny powietrzny, i do tego dośc ciężki amortyzator. Zrozumiałem, ze wypisujesz to podając zalety roweru, bo innego sensu nie widziałem. Hayesy do najsilniejszych hamulców tez nie należą. Swoją drogą nie bardzo rozumiem zachwyty nad rowerami cube. Szwagier posiada jakiś tam model LTD sprzed 3 lat i ja nic cudownego w nim nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Według mnie najlepszym wyborem byłby Cube LTD , przedewszystki ze wzgledu na wysokiej klasy ramę Chyba czas zakończyć te , reklamiarskie zapędy, na razie nie wykazałeś przewagi tej ramy nad ramą Rockridera. Z tego co widzę to rama Cube w rozm 16" waży 1750 gr. , a Rockridera 1650 gr w rozm L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Tora SL Air przedstawiona była jako zaleta w stosunku do modeli Coli . Komora powietrzna pozwala na ustawienie amortyzatora wzgledem swojej wagi i preferencji. Model Coli nie posiada takiej uniwersalności. Cube robi bardzo ładne i bardzo dore jakościowo rowery , dlatego wiele osób je wybiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 A co, B twin (Rockrider) nie ma dobrych jakościowo rowerów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Chyba czas zakończyć te , reklamiarskie zapędy, na razie nie wykazałeś przewagi tej ramy nad ramą Rockridera.Z tego co widzę to rama Cube w rozm 16" waży 1750 gr. , a Rockridera 1650 gr w rozm L. Jakie kłamliwe , co ty wypisujesz , pisz o rowerze o nie o swoich uczuciach. Rockrider posiada ramę wykonaną przy uzyciu starych technologi , spawy oraz wzmocnienie . Wystarczy rowery zobaczyc na zywo aby sie o tym przekonac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Co to ma do rzeczy, jeśli chodzi o jakość wykonania ramy ( kształt wzmocnienia nie ma nic do rzeczy) , ponadto Rockrider ma hydroformowane rury. Ramy Cube też są wykonane z wspawanymi wstawkami wzmacniającymi tylko innego kształtu - żadnej różnicy w technologii nie zauważam - naciągaczu, za to w wadze tak - na korzyść Rockridera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Jeżeli nie zauważasz , to świadczy tylko o twojej wątpliwej jakości wiedzy oraz obiektywnści . Różne badziewia juz wciskałes na forum. Zresztą tak jak i w innych tematach , wychodzi na to że niewiele osób korzysta z twoich propozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 W jakim zakresie Rockrider jest badziewem - naciągaczu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item600602307_merida..._wyprzedaz.html a taka merida? lepsza rama niż cube , b twin na rebie a nie torze! tylko cena 3800 ale mysle że jakbyś skoczył do dąborwy to by te 300zł spuścili jeszcze znalazłem : http://www.allegro.pl/item600875389_nowy_c...e_lx_hayes.html za taką kase bym szukał roweru na r7/rebie bo zal by mi było kupić rower z torą albo reconem (klocki) i mysleć odrazu o wymianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Tora SL Air przedstawiona była jako zaleta w stosunku do modeli Coli .Komora powietrzna pozwala na ustawienie amortyzatora wzgledem swojej wagi i preferencji. Model Coli nie posiada takiej uniwersalności. Cube robi bardzo ładne i bardzo dore jakościowo rowery , dlatego wiele osób je wybiera. Jakosciowo niczym sie wyrózniają, a ładne nie jest to co jest ładne tylko to co się komu podoba. A model Coil to jest model spręzynowy. I własciwie dobrana sprężyna moze by lepsza od powietrza. To, że ta Tora jest w wersji Air nie zmienia faktu, ze jest to dośc przeciętny amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 mwegrzyn - z tego, co widzialem na forum, to wlasnie Rulez jest jedna z niewielu osob sensownie piszacych, a nie przepisujacych (z gazet, czy neta) na tym forum... natomiast wciskanie cubow ltd 2009 komukolwiek, to raczej cos brzydkiego tak jak mowilem, podejdz do ateliera, maja sporo ciekawych rowerow w dobrych cenach, mozna ponegocjowac i powymieniac czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tubart Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Tak też zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.