itr Napisano 10 Lutego 2010 Napisano 10 Lutego 2010 A jak kąty trójkąta zorientować do podłoża? Producenci podają geometrię z planów i chcąc porównać geometrię Wichra potrzeba wyznaczyć kąty bezwzględne. Widelec, typ sterów to wszystko wpływa na geometrię. Sam jestem ciekaw co pokaże poziomica położona na górnej rurze Wichra i na podłodze. Ogólnie martwię się tylko precyzją na wypadek gdyby ktoś chciał kopiować ramę. Wydaje mi się że chyba lepiej zestawić stół spawacza mając ramę do skopiowania w ręku i nowy widelec też, niż na podstawie kątów czy ze zdjęć czy z kątomierza i papierkowych wyliczeń. Długo nad tym się zastanawiałem po tym jak pękła mi nietypowa rama MTB, i zależało mi na wiernej kopii. Pomiary, mm, zdjęcia... w końcu jednak zrezygnowałem ze spawania duplikatu. W geometrii torowej stary Wicher ma u mnie naprawdę 10 pkt/10 możliwych. Choć powinien mieć tak naprawdę większy rozmiar, a ten mógłby się inaczej prowadzić. W tej chwili mam mostek 120 i kierownicę nowożytną ( odpowiada to starej polskiej kierownicy z mostkiem 100 - oczywiście -dolny chwyt)
nikodem Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 może i nie jestem specem co do geometrii ale w minionym roku przesiedziałem trochę na torze. Ogólnie z tego co widziałem to większość klubów ma taktykę, że jeden zawodnik-jeden rower-kilka konkurencji. Podejrzewam, że jest to kwestia finansowa. W tym sezonie na torze najwięcej pojawiło się -trek T-1 -giant ominium -giant tcr advenced team -giant tcr advenced -solanów (zupełnie nieznana mi marka a cała masa ich śmigała) -pritus -cervelo p3 -willer -orłowski (przeróżne ramy) Wiele z wymienionych modeli przypomina bardzo mocno inne modele szosowe danego producenta (np. cervelo ma widocznie zakryte otwory pod koszyk na bidon).
sath Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 Logo zmylić może. Ja tam za każdym razem widzę Solan jak nic Framesety Dolana popularne bo tanie.
itr Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 Niektóre Dolany nie są takie tanie... Te najtańsze wyglądają na chińskie aluminium, te droższe już trudno mi rozpoznać. Karbon jak karbon
nikodem Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 no to Dolan http://kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk2A&FOTO=DSCF3769.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-wyscig%20druzynowy%20juniorow http://kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk1E&FOTO=DSCF2865.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne. http://kordus.poznan.pl/tarnovia/album.pl?DIR=09GPruszk1E&FOTO=DSCF3397.JPG&ALB=&HTM=pruszk09.htm&TYT=Pruszkow-inne.
Setezer Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc myślę, że jak podepnę się tutaj, to będzie dobrze. Chodzi o to, że jeżdżę od kilku miesięcy na zaadaptowanej starej kolarce i czuję, że to nie jest to, że jest dla mnie za duża. Powiedzcie mi panowie, bo właściwie nie wiem gdzie to znaleźć, co decyduje to tym, że rama jest 52cm, 54cm itp.? Co mam zmierzyć, by wiedzieć jaki moja rama ma rozmiar? Pytanie dotyczy też innego systemu podawania rozmiarów (w calach). Wzrostu mam 172cm. Teraz meritum - chciałbym zamówić ramę o agresywnej geometrii, powiedzmy ortodoksyjną, torową, nie zależy mi na komforcie, bo i tak nie śmigam długich tras - jaki polecacie rozmiar (mogę podać rozmiar aktualnej ramy, gdy tylko będę wiedział jak ją wymierzyć) i kąty.
bozar Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Podstawowe pytanie - po co Ci taka ramka? Żeby agresywnie sprintować na torze, czy żeby wyglądała agresywnie na mieście? pytam poważnie
Varg Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 zeby agresywnie zapidalac miedzy samochodami i zawracac w miejscu i gubić buty na zakretach !
Setezer Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Odczucia estetyczne innych osób, niż ja sam, nie interesują mnie wcale. Poza tym nie jestem z Warszawki, a z prowincji, więc jakieś szpanowanie, wkupywanie się w alternatywną subkulturę itp. nie może mieć miejsca. Chcę mieć rower, który będzie mi się podobał, będzie poręczny, zwrotny, szybki - czysta forma, że tak powiem. Jestem atechnicznym umysłem, kompletnie zielony w sprawach geometrii, po prostu chcę mieć sprytny rower, który da mi dużo radości. Im mniej kompromisów, tym więcej radości. Np. http://destroyer.pl/index.php?site=frame&frame_id=4 teraz zdrożała i schudła ta rama od Destroyera, czytałem tu na forum perypetie jednego z użytkowników z tą firmą, ale ostatecznie nikt chyba nie napisał jak te ramy sprawdzają się w praniu (poza tym on zamawiał ramę o podanych przez siebie parametrach, a co z tą oferowaną domyślnie?). zeby agresywnie zapidalac miedzy samochodami i zawracac w miejscu i gubić buty na zakretach ! Otototo!
bozar Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 btw destroyera - zamówiłem u nich ramę. po jakichś 2 tygodniach dostałem paczkę. skośna była o 10 cm krótsza i zamiast ramy do tricków miałem kozę, nijak się do wygibasów nadającą. morał wyciągnij sam. btw zapierdalania - 74-75 stopni powinno być git, a jak chcesz bez kompromisów to może Ci się spodobać jakaś krótka koza, np. 52 btw miary - wysokość = rura podsiodłowa, długość = pozioma, najczęściej podaje się tą pierwsza wartość, ale to nie jest zasada
Setezer Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Wniosek wyciągam taki, że to firma krzak, ale cena niebywale zachęcająca nawet mimo to. Co do rozmiarów - jest więc tak jak podejrzewałem i to mnie niepokoi. Otóż rower, którym wcześniej jeździłem (a ten z ostrym jest nawet ciut mniejszy) ma 50-51cm, ale ważne też jest jak mierzone? Czy od wejścia rury w mufy czy od dołu rury poziomej do środka suportu/góry suportu? To zmienia sporo, więc wdzięczny będę za doprecyzowanie. Poziomą rurę ma jakoś 53 cm. Może powiem inaczej - od góry rury poziomej do podłogi (z założonymi kołami) jest 82-83cm, co sprawia, że na boso nie jestem w stanie całymi stopami dotykać ziemi. Wnioskuję sobie, że skoro ten rower ma powiedzmy 52cm rozmiar, a ja nie mogę stanąć stopami na ziemi, to rower 54, który podają mi wszystkie kalkulatory jest niestosowny. Nie wiem, może mam jakieś krótkie nogi, czy tak powinno być, ale ja po prostu chcę mniejszą ramę i teraz trudno mi "strzelić" o jaki konkretnie rozmiar mi chodzi. Poza tym gdzieś czytałem, chyba nawet tu na forum, że ludzie wzrostu 185cm jeżdżą na 54 i jest git, a gdzie mi do 185cm? Czyli co? 48? Może jest jakiś generator ram w internecie, gdzie mógłbym pokombinować z kątami i długościami rur, a on by wyliczył poszczególne wysokości i brakujące kąty? Poza tym miło by było gdybyście podali namiar na jakichś dobrych ramospawaczy, skoro destroyer jest do chrzanu, to czy w Polsce znajdzie się jakaś firma, który zrealizowałaby zamówienie za jakąś korzystną cenę? Zastanawiam się, tak swoją drogą, skoro w Warszawce i wielu innych miastach jest ekspansja ostrego, każdy alternatywny człowiek na nim jeździ, choć wielu nie umie skidować czy wsiadać, ale modnie jest się pokazać z ostrym na starym mieście - skąd oni biorą ramy? Kupują gotowe ostre z UK?
Varg Napisano 30 Października 2010 Napisano 30 Października 2010 Odczucia estetyczne innych osób, niż ja sam, nie interesują mnie wcale. Poza tym nie jestem z Warszawki, a z prowincji, więc jakieś szpanowanie, wkupywanie się w alternatywną subkulturę itp. nie może mieć miejsca. zamknij sie tu masz CADA roweroego tkaiego banalnego http://www.bikeforest.com/CAD/bcad.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.