sath Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Nice. Grubość konkretna. No teraz kumam, ale trzeba sprawdzić w praktyce. Co do śrub, to ja mam takie, które mają gwint przez całą długość - widziałem takie chyba nawet do 100mm, więc stosując się do Twojego sposobu można by nawet całą główkę odciąć tak żeby na całej długości został sam gwint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 myśmy z takich niebieskich rurek właśnie porobili kijki. podług tego. tylko ta nakrętka naprawdę mocno ściągnięta.i wystająca część śruby ucięta. przyda się imadło i wiertarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sath Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 myśmy z takich niebieskich rurek właśnie porobili kijki. obrazek podług tego. tylko ta nakrętka naprawdę mocno ściągnięta.i wystająca część śruby ucięta. przyda się imadło i wiertarka. Dokładnie tak to mam zrobione - za wyjątkiem tego nacięcia na końcówkę kijka - skoro w 3 punktach trzyma to myślę, że 4ty to przesada Sposób był podany w filmiku Legit Bike Polo który zamieściłem wcześniej. A tutaj sposób dla bardziej cierpliwych - dokładniejsze wykonanie kija niż w filmiku poprzednim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ale końcówka kija dobrze wsadzona w rurę usztywnia całość. chociaż czasem to i tak na uj, jak sie kija połamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 moze być ciekawe , sprobowałbym pograć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horniasty Napisano 11 Października 2009 Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Moja nowa główka malleta, zrobiona z wcześniej pokazanych rurek, według wcześniej opisanej metody skręcenia wszystkiego od środka - bez wystających śrub czy nakrętek Dodatkowo wycięcia boczne i trochę u góry dla zmniejszenia wagi, a przy okazji łatwiej się to wszystko składało dzięki nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.