arek_wro Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Arek, co to za trek na sprzedaż? Ile za niego chcesz? Sprzedaje swojego bajka, bo przesiadam sie na fulla. Fotke mozesz zobaczyc w sygnaturze, specyfikacje moge przeslac na priva, ale bylbym niekonsekwentny probujac wciskac ci sztywniaka wczesniej namawiajac do fulla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dzięki za szczerość, faktycznie- teraz i ja chcę fulla. No bo popatrz- ten Cube z linka Ruleza- czego chcieć więcej (tylko foxa ni ma na froncie...) ?? Za założony budżet (prawie) mam fula w założonej wadze (prawie) I w obliczu wiedzy, którą tu z Wami zdobywam, jedynym zagrożeniem dla fulla może być tylko ht w wysokiej specyfikacji...oczywiśćie, w odpowiednio okazyjnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 HT zagrożeniem pod względem osprzętu, to może i być, ale nigdy nie będzie dawał tyle radości z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patriota Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 plus 200zł kaseta plus łańcuch do wymiany bo jest deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ano, faktycznie- dełore Co do radości z jazdy- Rulez, jest aż tak...dobrze?! A mój kolega dopiero co przyinwestował w swojego poczciwego hardtejla, wymieniając to i owo lepiej, niech nie czyta tego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kolega lepiej niech nie czyta, żeby zobaczyć różnicę wystarczy niedługa jazda w terenie , i nie ma się co rozpisywać . Co do deore - w takiej cenie zawsze będzie jakaś oszczędność - w zamian zawieszenia full, napęd i tak się zużyje i kupisz nowy z wyższej półki. Jak nie chcesz kompromisów, to trzeba wydać trochę więcej (3 razy więcej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dla mnie to jest właśnie brak kompromisów- full 11.6kg brzmi jak bajka, właściwie do niedawna nawet o czymś takim nie marzyłem. Nie jeździłem i nie będę jeździł w zawodach, dowartościowywać też się już właściwie nie potrzebuję (hmmm...no, dobra, nie mówię "hop") i prawdę mówiąc- coś na kształt tego Cube'a to byłby konkretny szpan (bo na zdjęciu sprzęt wygląda niesamowicie, zwłaszcza w wersji czarnej). Jedno, czego by mi brakowało do szczęścia, to tego nieszczęsnego foxa z przodu...kurde, chyba trochę ze mnie snob (nie bijta za mocno). A te naprawdę bezkompromisowe maszyny za 20_pare_k...czy ja wiem? Chyba nawet trochę wstydziłbym się na nich jeździć, jakieś takie to nieprzyzwoite w przypadku amatorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 jakieś takie to nieprzyzwoite w przypadku amatorów... I wyglądał byś tak : http://www.hollywoodtuna.com/photo.php?id=...lton%20Pictures Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Wydawanie duzej kasy na rower moim zdaniem to nic zlego, o ile sie pozniej z niego korzysta zgodnie z jego przeznaczeniem. Drozszy rower zawsze bedzie lzejszy, bedzie mial lepsze zawieszenie, itd, czyli bedzie dawal wieksza frajde z jazdy, a przeciez o to chodzi Oczywiscie sa pewne granice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A co to za sztukę ma urocza Paris? (choć widzę tam plastykowe pedały...ja bym miał jeszcze jakieś kolorowe spd) A drogie rowery...faktycznie, dobrze, żeby miały pokrycie w postaci nie tylko bogatego bajkera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Maja 2009 Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jeśli by mnie było stać, to kupił bym najlepszy rower jaki by mi pasował, bez względu na cenę A tak to muszę zmieniać ramy - a i tak nie będę do końca zadowolony . Co do Foxa - to interesował mnie będzie kiedy wypuści widelec o zmianie skoku manetką z kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Pewnie, gdybym nie musiał patrzeć na metkę z ceną, zrobiłbym tak samo...prawdę mówiąc, zawsze ciągnęło mnie do Cannondale'a. A z tym Foxem- faktycznie, o tym nie pomyślałem. Co w takim razie będzie the best i ma regulację z kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Czy ja wiem czy warto jest tak rozpaczać nad foxem Tak szczerze to nie wiem czy bym nie wymienił takiej reby za mojego foxa (f100rl). Jak już kupisz to daj znać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nie no, teraz to już też się zastanawiam...nie wiedziałem, że jest ta opcja regulacji z kierownicy, których fox nie ma. Ale dzięki, dzięki Więc mam rozumieć, że Reba nie gorsza od Foxa? Ktoś już wcześniej piał, że nawet łagodniej działa, nie tak wyczynowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Rebę hamerykanie określają jako "plush fork". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Plush- sounds great to me! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Niewątpliwie Fox jest sztywniejszy na boki niż Reba , opcja sterowania skokiem amora z kierownicy jest np. w moim Blacku - i jest to za....sta sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Do propozycji dodam jeszcze taki rower : RDR http://www.allegro.pl/item629302517_rdr_te...ormula_new.html Zakładając że miałby jednak być hardtail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszczunio66 Napisano 6 Maja 2009 Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Niewątpliwie Fox jest sztywniejszy na boki niż Reba oj tu bym chyba polenizował, w foxie brakuje mi właśnie sztywności Reby. Nie wiem może mi sie tylko wydaje :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 No, to ciekawe...sprzeczne opinie. Z innej beczki- dziś w jednym z magazynów rowerowych (nie pamiętam tytułu, przeglądałem w kiosku) przejrzałęm test kilku fuli w granicach 6k, i Cube AMS Comp ważył 13,6kg czyli co najmniej kilo więcej, niż w katalogach na internecie. Aż tak cyganią w tych reklamach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Cube podaje wagę najmniejszego rozmiaru bez pedałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mwegrzyn Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Odnosnie wagi kompletnych rowerów , to w ostatnim teście coprawda dotyczącym rowerów allmountain , Cube AMS 125 R1 Mag był najlżejszy , a porównywane były : Bergamont Contrail 7.9 , Canyon Nevere AM 8.0 , Commencal Meta 5.3 , Cube AMS 125 R1 Mag , Felt Compulsion TWO , Ghost AMR PLUS 7500 ,Giant Trance X2 , GT Force 2.0 , HAI Q FS RX , KTM Lycan 3.0 , Radon Slide 8.0 , Red Bull Pro Factory 800 , Rose Granite Chief 4 , Specialize SJ FSR Comp , Stevens Glide ES , Trek Fuel EX 8.0 , Trenga DE AM 7.0 . Najcięższy był Felt. Najlżejszą ramę posiadał Specialized , najcięższą GT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Gdzie byl ten test? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Maja 2009 Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 No właśnie , bo w teście z ostatniego bB - fulle o skoku 100 mm , to Cube był najcięszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralphy Napisano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Mag ma ważyć 11.2kg...pewnie waży realnie 12.5, skoro AMS Comp waży 12.4 (strona Cube), a realnie 13.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.